Aleksoto dangaus skliaute surengė varžybas Kauno aeroklubo vadovas Algimantas Žentelis. Čia skraidė lakūnai akrobatai, kovojantys dėl trijų kategorijų taurių: A ir B, kurioms galiojo Kauno aeroklubo nustatytos taisyklės ir trečios, vadinamos „Intermediate“ (pereinamoji kategorija), kuriai nustatyti tarptautiniai varžybų reikalavimai.

Pradedantys sportininkai, kurie bando įvaldyti akrobatinį lėktuvą, ir vadinami senjorai, kurie paprastai nedalyvauja varžybose, buvo apjungti į vieną A kategoriją. Juos iš antros kabinos sergėjo saugos pilotai Viktoras Kurbedis ir Eltonas Meleckis. Todėl nenuostabu, kad trečios vietos jaunimui neužleido senjoras iš Alytaus Rimas Gargasas. Antra vieta atiteko moteriai, tarptautinių akrobatinių varžybų teisėjų padėjėjai Irmai Jančiukienei. O taurę iškovojo Alytaus aeroklubo narys aviacijos inžinierius Nerijus Baublys.

B kategorijos dalyviai paprastai turi piloto licencijose akrobatinių skrydžių kvalifikacijos įrašą ir skraido savarankiškai. Tarp jų perspektyviausias yra Kauno aeroklube sparčiai augantis sportininkas Džiugas Kačanauskas, kuris šioje kategorijoje iškovojo sidabro medalį. Trečią vietą laimėjo lakūnė sportininkė iš Latvijos Julija Potechina. B kategorijos varžybų taurę iš Kauno išsivežė vėl aktyviau pradėjęs sportuoti Alytaus aeroklubo vadovas Kęstutis Urbanavičius.

Dėl svarbiausios „Intermediate“ kategorijos taurės pilotai kovas pradėjo diena anksčiau, nei minėtųjų A ir B kategorijų sportininkai. Vadovaujantis tarptautinių taisyklių reikalavimais, po laisvos programos visi dalyviai privalo pateikti savo atskiras akrobatines figūras, iš kurių skrydžio išvakarėse sukuriamos nežinomos programos.

Tai svarus išbandymas pilotams, kurio su jauduliu laukia kiekvienas. Laisvoje ir pirmoje nežinomoje „Intermediate“ kategorijos programose vienas su kitu rungtyniavę Aurimas Bezaras ir Žilvinas Lidžius paskutiniame etape prarado budrumą ir, žinoma, taurę. Ji atiteko Kauno aeroklubo lakūnei Ritai Eriksonienei. Tiesa, taurių įteikimo ceremonijoje Ž. Lidžius, galutinėje įskaitoje pelnęs sidabrą ir A. Bezaras, iškovojęs bronzą, tikino, kad jie nė akimirkai nemėginę nusileisti moteriai.

Varžybas vertino teisėjai Algis Orlickas, Vytautas Armonas, Juozas Valivonis ir Eltonas Meleckis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)