Sostinės Upės gatvėje surengtą 1,9 km prologą laimėjo ir geltonus varžybų lyderio marškinėlius užsivilko 21-erių metų Estijos rinktinės narys Silveris Maoma. Jis distanciją įveikė per 2 min. 10,950 sek.

Antrą vietą užėmė buvusios Lietuvos moterų dviračių plento rinktinės narės Jolantos Polikevičiūtės 24-erių metų sūnus Viktoras Manakovas. Rusijos rinktinei atstovaujantis dviratininkas nugalėtojui pralaimėjo 0,937 sek. Trečioje vietoje 22-ejų metų Latvijos rinktinės narys Kristas Neilandas (+1,241 sek.).

Geriausiai iš 16-os lenktynėse dalyvaujančių lietuvių pasirodė „Staki-Baltik vairo“ komandai atstovaujantis Darijus Džervus. 26-erių metų dviratininkas (+2,989 sek.) užėmė aštuntą vietą.

18-metis Justas Beniušis („Staki-Baltik vairas“, +5,007 sek.) klasifikuotas 17-as.

Kiti Lietuvos dviratininkai liko už TOP-40 ribos.

Nugalėtojo titulą ginančiam 26-erių metų ukrainiečiui Andrijui Kulykui („Kolss-BDC“, +3,67 sek.) atiteko 11-a vieta.

Į Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) „Europe Tour“ kalendoriuje esančias lenktynes atvyko keturios Latvijos, dvi Baltarusijos ir po vieną Estijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos ir Ukrainos komandą. Iš viso startavo 91 dviratininkas iš devynių šalių.

Prieš prologo startą lenktynių dalyvius pasveikino Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius ir Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinė sekretorė ir direktorė Rasa Ališauskienė.

Darijus Džervus

Lenktynių, kurias organizuoja LDSF ir „Pro Cycling LT“, prizų fondą sudaro 7735 eurai. Nugalėtojui atiteks 900 eurų ir 40 pasaulio reitingo taškų.

„Baltic Chain Tour“ lenktynės, kurios yra simbolinis 1989 metų rugpjūčio 23-ią dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykusios „Baltijos kelio“ akcijos paminėjimas, rengiamos nuo 2011 metų. Pirmas „Baltic Chain Tour“ lenktynes laimėjo estas Erkis Putsepas, antras – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečias – vokietis Philippas Walslebenas, ketvirtas – olandas Mathieu van der Poelis, o penktas – A. Kulykas.

Pernai šiose UCI antros kategorijos lenktynėse Estijoje dalyvavo 17 komandų iš 13-os šalių. Iš viso startavo 97 dviratininkai. Jėgas išmėgino 13 lietuvių. Aukščiausią vietą galutinėje įskaitoje iš mūsų šalies dviratininkų užėmė Gediminas Kaupas. Jis buvo devintas.

Iš pradžių buvo planuota, kad šeštos „Baltic Chain Tour“ lenktynės vyks rugpjūčio 23-28 dienomis Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Tačiau birželio 18 dieną pagrindiniai varžybų organizatoriai iš Estijos paskelbė atšaukiantys lenktynes dėl finansinių sunkumų.

Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) nenorėjo, kad tradicinėmis tapusios lenktynės išnyktų iš dviračių pasaulio žemėlapio ir dėjo visas pastangas, kad varžybos įvyktų. Iš pradžių LDSF gavo Estijos dviratininkų sąjungos leidimą naudoti „Baltic Chain Tour“ vardą lenktynėms, o kiek vėliau pavyko gauti ir UCI patvirtinimą apie varžybų sugrąžinimą į jos kalendorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją