„Aš nuoširdžiai išgyvenau dėl mūsų Stavropolio vaikinų. Kai paaiškėjo visos tos istorijos smulkmenos, tapo akivaizdu, kad mūsų vaikus auklėjo teisingai, laikantis visų meilės tėvynei tradicijų. Tikras savo valstybės pilietis ir patriotas visada vyriškai gins gimtojo miesto, srities ir šalies gerbę ir orumą“, - cituojamas A. Džatdojevas.

Incidentas įvyko dar rugpjūčio 4-ą dieną Osle per futbolo U14 turnyro „Norway Cup“ rungtynes. Rusų „Kosmos“ klubas susitiko su norvegų Olesuno „Herd“ komanda. Jau pačioje dvikovos pradžioje norvegai pirmavo 2:0, o rusų vartininkas gavo raudoną kortelę už spyrį varžovui. Ir tada prasidėjo masinės muštynės.

Pasak norvegų trenerio Trondo Lerviko, Stavropolio augaloti vaikinai (spėjama, kad keli jų buvo vyresni, negu 14-os metų) puolė mušti turnyro šeimininkus. Treneris turėjo slėpti savo komandą rūbinėje, o vėliau iškvietė policiją, kuri rusų aikštėje jau nerado.

Incidentas U14 futbolo turnyre Norvegijoje ("Local" nuotr.)

Turnyro organizatoriai diskvalifikavo Rusijos „Kosmos“ klubą ir dar skyrė 2 tūkst. Norvegijos kronų (216,38 eurų) baudą. Pergalė įskaityta „Herd“ ekipai rezultatu 3:0.

Tačiau Rusijos 14-mečiai peštukai namuose buvo sutikti kaip didvyriai.

Rusų treneris Borisas Jesikovas skundėsi, kad rungtynių teisėjas buvo „aklas ir kurčias“, o po incidento norvegų žaidėjų tėvai, neva, užpuolė svečius ir futbolininkui Nikitai Sitnikovui net sulaužė ranką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (447)