Pirma dvikova Portugalijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Įvarčius svečiams iš Portugalijos pelnė Felipe Monteiro (8-ą), Miguelis Layunas (73-ią) ir Jesusas Manuelis Corona (76-ą min.). Italai mačą baigė devyniese, kai iš aikštės buvo pašalinti Daniele De Rossi (39-ą) ir Emersonas (50-ą min.).

Ir „Roma“, ir „Porto“ praėjusį sezoną atitinkamai Italijos ir Portugalijos pirmenybėse užėmė trečias vietas. Šios komandos prieš tai tarpusavyje oficialiose rungtynėse buvo žaidusios labai seniai – 1981 metais.

Į pajėgiausio Senajame žemyne futbolo klubų turnyro grupių varžybas taip pat iškopė Škotijos Glazgo „Celtic“, Lenkijos Varšuvos „Legia“, Prancūzijos „Monaco“ ir Bulgarijos „Ludogorec“ klubai.

Rezultatai:

„AS Roma“ (Italija) 0 - 3 FC „Porto“ (Portugalija)*** (pirmos rungtynės 1:1);

8' Felipe Monteiro [0 - 1]
73' Miguel Layun [0 - 2]
76' Jesus Manuel Corona [0 - 3]

39' Daniele De Rossi („AS Roma“) – raudona kortelė
50' Emerson („AS Roma“) – raudona kortelė

Beer Ševos „Hapoel“ (Izraelis) 2 - 0 Glazgo „Celtic“ (Škotija)*** (2:5);

21' Ben Sahar [1 - 0]
48' Ovidiu Hoban [2 - 0]

16' Mahran Radi („Hapoel“) – nerealizavo 11 metrų baudinio

Varšuvos „Legia“ (Lenkija)*** 1 - 1 „Dundalk“ (Airija) (2:0);

19' Robbie Benson [0 - 1]
90+2' Michal Kucharczyk [1 - 1]

67' Adam Hlousek („Legia“) – raudona kortelė

„Monaco“ (Prancūzija)*** 1 - 0 „Villarreal“ (Ispanija) (2:1);

90+1' Fabinho [1 - 0] (iš 11 metrų baudinio)

Plzeno „Viktorija“ (Čekija) 2 - 2 „Ludogorec“ (Bulgarija)*** (0:2).

7' Michal Duris [1 - 0]
17' Vura [1 - 1]
64' Ales Mateju [2 - 1]
90+5' Jonathan Cafu [2 - 2]

*** – pateko į grupių varžybas

Po atkrintamų varžybų trečiadienį paaiškės dar 5 klubai, kurie prasimuš į grupių turnyrą.

Pagrindinėse Čempionų lygos varžybose dalyvaus 32 komandos, kurios bus suskirstytos į aštuonias grupes. Burtai bus traukiami rugpjūčio 25-ą dieną Monake.

Vietas grupių varžybose pagal reitingą jau anksčiau užsitikrino 22-i komandos. Tai čempionės titulą ginantys Madrido „Real“, „Barcelona“ (abu – Ispanija), „Leicester City“ (Anglija), Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Turino „Juventus“ (Italija), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija), „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija), Maskvos CSKA (Rusija), Madrido „Atletico“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Londono „Arsenal“ (Anglija), „Sevilla“ (Ispanija), „Napoli“ (Italija), Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija), „FC Basel“ (Šveicarija), Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija), Kijevo „Dinamo“ (Ukraina), Liono „Olympique“ (Prancūzija), „PSV Eindhoven“ (Olandija), Lisabonos „Sporting CP“ (Portugalija), „Club Brugge“ (Belgija) ir Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) klubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)