Jaunimo divizione sezono lyderis A. Stončius per tris varžybų ratus sukaupė 13 taškų persvarą prieš artimiausius varžovus ir devynių krepšių finale jo persvara nebekėlė abejonių. O kova dėl antros vietos vyko taškas į tašką. Finale trys žaidėjai pretendavo į sidabro apdovanojimą. Tai vilnietis Vėjas Ūselis, zarasiškė Ieva Navickaitė ir geriausia Latvijos jaunimo žaidėja bei parko „šeimininkė“ Alise Olte.

Trofėjaus likimas sprendėsi žaidžiant paskutinį finalo krepšį, kurį vienu metimu geriau sužaidė ir antrą vietą iškovojo V. Ūselis. I. Navickaitė užėmė trečią vietą. Po pergalės Braku takas etape A. Stončius tapo nepavejamas varžovams bendroje turo įskaitoje.

Meistrų (40+ amžiaus) divizione dėl prizinių vietų susirungė Vilniaus (VDGK) ir Kauno (KDGK) diskgolfo klubų atstovai. Po permainingos kovos nugalėjo šių metų Lietuvos meistrų čempionas Raimondas Mikalkėnas iš Kauno. Antras liko Tadas Ūselis (VDGK, „DiscCity“), trečias Miroslavas Jurgelevičius (KDGK).

Atvirame divizione Kauno diskgolfo klubo atstovas Karolis Lukoševičius liko per žingsnį nuo apdovanojimų pakylos. Nugalėjo vienas pagrindinių Europos diskgolfo čempionatui besirengiančio turo lyderio Gabrieliaus Griciaus (VDGK, „DiscCity“) konkurentų kovoje dėl šio sezono čempiono titulo Siimas Isumas iš Estijos.

Moterų divizione taip pat ketvirtoje vietoje liko Kauno diskgolfo klubo ir „DiscCity“ komandos atstovė Mireta Jurgelevičiūtė. Nugalėjo latvė Anna Riekstina.

„Braku Takas Open“ varžybos vyko dvi dienas, per kurias dalyviai sužaidė tris ratus po 18 krepšių, o geriausieji divizionų žaidėjai ir 9 krepšių finalus. Šiame turnyre dalyvavo iš viso 56 diskgolfo mėgėjai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

Baigiamasis šeštasis „Prodiscus Baltic Sea Tour 2016“ etapas „Virumaa Open“ vyks rugsėjo 25-26 dienomis Estijoje.

Penkto etapo rezultatai:

Atviras divizionas

1. Siim Isup (Estija) – 204 metimai
2. Gunars Grundmanis (Latvija) – 205
3. Aigars Ancans (Latvija) – 216

Moterų divizionas

1. Anna Riekstina (Latvija) – 244
2. Liis Paid (Estija) – 247
3. Elena Vecmane (Latvija) – 251

Meistrų (40+) divizionas

1. Raimondas Mikalkėnas (Lietuva) – 213
2. Tadas Ūselis (Lietuva) – 218
3. Miroslavas Jurgelevičius (Lietuva) – 223

Jaunimo iki 15 metų divizionas

1. Aidas Stončius (Lietuva) – 278
2. Vėjas Ūselis (Lietuva) – 291
3. Ieva Navickaitė (Lietuva) – 292

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)