Vis gerėjantis žaidimas, nauji treniruočių procesai, didėjantys krūviai ir dažnėjantys pagrindinės komandos strategų apsilankymai ne tik pratybose, bet ir didžiojoje scenoje rungtynių metu – tai tik maža dalis A. Skerlos įneštų pokyčių, kurie, atrodo, greitai rado patį tiesiausią kelią į jaunųjų futbolininkų širdis.

„Andrius Skerla buvo neeilinis žaidėjas, o dabar yra ir toks pat neeilinis treneris. Kartu dirbame jau nebe pirmus metus, o darbas su juo – neįkainojama patirtis. Jis gali duoti patarimų ne tik gynėjams, bet ir kitose pozicijose rungtyniaujantiems futbolininkams, nes turi sukaupęs labai daug išminties, kurią dabar stengiasi perduoti mums“, - įspūdžiais dalinosi vienas jaunimo komandos lyderių Justas Lasickas.

Pokyčius komandoje jaučia ir kiti žaidėjai. Štai saugų grandies viduryje rungtyniaujantis Lukas Vaičiūnas teigia, kad pakito ir treniruočių procesas.

„Mus pradėjus treniruoti A. Skerlai padidėjo ne tik mums skiriami krūviai, bet ir pagerėjo treniruočių kokybė. Dėl to demonstruojame ir geresnį žaidimą, nei anksčiau. Net nesijaučia, kad dauguma mūsų atvykę ar iš skirtingų miestų, ar iš skirtingų futbolo mokyklų. Visi esame lyg vienas kumštis, o tai jaučiasi ir rungtynių metu. Mus labai motyvuoja ir tarpusavio bendravimas bei trenerio palaikymas. Tai padeda ir geriau žaisti, ir tobulėti“, - pasakojo saugas.

A. Skerlos autoritetu džiaugiasi ir šiemet lyg uraganas aikštėje skriejantis Ernestas Stočkūnas, kurio teigimu naujasis trenerių kolektyvas yra reiklesnis ir pratina jaunuosius žalgiriečius prie naujų futbolo subtilybių.

„Jis visko matęs savo karjeros metu, iš jo visada sulaukiame gerų patarimų. Todėl kiekvienos treniruotės metu stengiamės įrodyti,kad mes ne tik norime, bet ir galime žaisti“, - sakė E. Stočkūnas.

Dar prieš sezoną naujasis „Žalgirio B“ komandos treneris minėjo, kad jaunieji futbolininkai bus ugdomi pagal tokius pačius žaidimo metodus, kaip ir pagrindinė komanda. Jau nebe pirmus metus talentingiausi vaikinai reguliariai prisijungia prie pagrindinės ekipos treniruočių, o neretai jaunąją „Žalgirio“ pamainą rungtynių metu palaiko ir vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas. Tai, pasak pačių žaidėjų, dar didesnis stimulas stengtis ir tobulėti.

„Sezono metu stengiamės vis geriau žaisti ir taisyti savo klaidas. Visi slapčia galvojame: galbūt ne šiandien, gal ne rytoj, bet vieną dieną mus pastebės ir sulauksime šanso prisijungti prie pagrindinės komandos, o gal net ir galimybės debiutuoti A lygos rungtynėse.

Tai pat labai motyvuoja tai, kad yra tokių žaidėjų, kurie reguliariai treniruojasi su pagrindine ekipa. Jiems tai padeda greičiau tobulėti, nei kitiems. Tikiu, kad praėjusius kažkiek laiko savo šanso sulauks vis daugiau mūsų futbolininkų“, - vylėsi L. Vaičiūnas.

Vienas iš tokių žaidėjų yra J. Lasickas, kuriam tenka ne tik plušti abejų komandų treniruotėse, bet ir sulaukti šanso padėti pagrindinei komandai rungtynių metu. Tiesa, pats futbolininkas dėl didesnio krūvio nesisieloja – jam tai yra paskata dirbti dar daugiau.

„Kai esi jaunas, nori žaisti daug ir visur. Net jeigu kartais viskas atrodo per sunku, tai vėliau būna naudinga. Todėl treniruojuosi, žaidžiu ir laukiu savo šanso.

Treniruotės tikrai skiriasi, nes, visų pirma, treniruojuosi su skirtingo lygio žaidėjais. Po pratybų su pagrindine komanda, jaunimo gretose norisi imtis vis daugiau iniciatyvos. Skirtumas jaučiasi ir sugrįžus į B komandos treniruotes. Didžiausias – turbūt žaidėjų profesionalumas, nes čia mes dar tik pradedame siekti vyrų futbolo. Mums svarbiausia treniruočių metu vykdyti skirtas užduotis ir kuo greičiau tobulėti. Visada norisi kuo greičiau sugrįžti į pagrindinę komandą, nes turiu tikslą žaisti joje. B komanda yra vieta tobulėjimui, kad pasiekčiau reikiamą lygį“, - savo tikslais dalinosi J. Lasickas.

Nemažai futbolininkų patirties semiasi ne tik rungtyniaudami pirmoje lygoje, bet ir elitiniame jaunių čempionate, kur žaidžia ne su tokiais patyrusiais varžovais.

„Jaučiu, kad kiekvienose rungtynėse vis kažkiek patobulėju, ypač žaidžiant prieš pirmos lygos lyderius. Tokios rungtynės, kaip tarkim prieš Kazlų Rūdos „Šilą“, mums yra labai naudingos. Žaisdamas elitinėje lygoje galiu tobulinti savo asmeninius įgūdžius – greitį, techniką. O pirmoje lygoje rungtyniauja nemažai futbolininkų, savu laiku žaidusių ir aukščiausioje šalies lygoje, todėl žaidžiant prieš labiau patyrusias komandas jau reikia parodyti, ką moki ir gali padaryti“, - didelio rungtynių krūvio privalumus vardino E. Stočkūnas.

Be trenerių štabo „Žalgirio B“ ekipoje pasikeitė ir dalis žaidėjų: vieni prisijungė prie kitų komandų, kiti vis dažniau papildo pagrindinės Lietuvos čempionų ekipos gretas.

„Tai šiek tiek atsiliepė mūsų žaidimui sezono pradžioje. Užtrukome, kol įsivažiavome, pradėjome bendrauti ir susižaidėme. Įpusėjus sezonui vieni kitus žymiai geriau jaučiame, todėl dabar demonstruojame geresnį žaidimą, nei anksčiau“, - savo įžvalgomis dalinosi L. Vaičiūnas.

Jam antrino ir J. Lasickas, pabrėžęs, kad kai kurių žaidėjų netektis didelės įtakos komandos žaidimo stiliui neturėjo.

„Mūsų komanda turi savo žaidimo braižą, bet taip, kartais trūksta kelių žaidėjų, kurie dažnai prisijungia prie pagrindinės „Žalgirio“ ekipos. Visgi mūsų žaidimas nesiremia tik vienu žaidėju, todėl tai nėra lemiamas faktorius. Pasipildėme tikrai pajėgiais žaidėjais, tad toliau siekiame išsikeltų tikslų“, - teigė jaunasis žalgirietis.

Artimiausias rungtynes Vilniuje jaunieji žalgiriečiai žais šį sekmadienį rugpjūčio 21-ą dieną. Mačas LFF stadione su Kretingos „Minija“ prasidės 19 valandą, o įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)