Apie būsimas rungtynes su „Trakais“ bei varžovų permainas ir formą pasakojo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris V. Dambrauskas.

„Pranašumą prieš „Trakus“ visada jautėme, ne tik dabar, kai jų stovykloje įvyko tiek daug permainų. Šiemet su jais žaidėme penkerias rungtynes, o ketverias iš jų laimėjome. Niekada nesijaučiame blogai rungtyniaudami su jais, o tai patvirtina ir rezultatai.

Visgi į pasikeitimus „Trakų“ gretose stengiamės nekreipti dėmesio, tai yra jų reikalas. Nuo pat sezono pradžios mūsų tikslu išlieka žaidimo bei tarpusavio ryšių gerinimas ir, žinoma, čempionų titulas. Šiuo metu esame pasiekę tikrai neblogą sportinę formą, todėl norisi pratęsti savo pergalių seriją“, – sakė V. Dambrauskas.

Strategas neskubėjo vertinti „Trakų“ futbolininko Aleksandro Byčenoko nuomonės, kad rungtynės trečiadienį bus paskutinė galimybė jiems kabintis į kovą dėl aukso.

„Kai esi turnyro lentelės viršuje, situacija atrodo vienaip, tačiau visiškai kitaip atrodo tuomet, kai turi persekioti ir vytis priešininkus. Tačiau tiek aš, tiek mano žaidėjai norėtume jaustis nepasiekiamais tik tada, kai taip iš tikrųjų ir bus, o ne likus dviem ratams iki sezono pabaigos. Kol dar liko nemažai rungtynių – turime koncentruotis į jas, nes darbas dar nėra padarytas iki galo“, – teigė treneris.

Nors varžovų gretose įvyko nemaža rotacija ir keitėsi ne tik žaidėjai, bet ir treneris, V. Dambrauskas pabrėžė, kad nevalia išskirti tik vieną futbolininką iš visų.

„Niekada nežiūrime tik į vieną žaidėją, stengiamės kreipti dėmesį į visą varžovų komandą. Vienas žaidėjas gali laimėti tik tam tikrą atkarpą, bet ne visas rungtynes. Todėl nemanau, kad išvykus Davidui Aršakianui „Trakų“ žaidimas susilpnėjo. Jam išvykus iniciatyvos ėmėsi kiti žaidėjai, o to rezultatas – užtikrintai įveiktas Klaipėdos „Atlantas“. Jie gali atrasti resursų tiek iš seniau esančių futbolininkų, tiek iš naujokų bei taip siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Iš „Trakų“ naujokų galima būtų išskirti Igną Plūką, kuris nors ir komandą papildė sezono pradžioje, bet žaisti pradėjo tik liepą. Kiekvienose rungtynėse jis savo vartus gina vis užtikrinčiau. Stabilumas anksčiau nebuvo jo stiprybė, tačiau jis dar yra jaunas ir toks trenerio pasitikėjimas yra puikus jo įvertinimas. Apie kitus jų naujokus kalbėti dar gan anksti, nes jie sužaidė tik po 2–3 rungtynes, o Giorgos Pelagias dar ir praleido vieną mačą dėl raudonos kortelės. Jiems dar reikia laiko pažinti vieni kitus“, – pasakojo V. Dambrauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)