Preliminarus susitarimas pasiektas po kelis mėnesius trukusių derybų. Jame futbolo klubas įvertintas 740 mln. eurų. Klubas taip pat turi 220 mln. skolų. Sandoriui dar turi pritarti Kinijos ir Italijos konkurencijos tarnybos. Jį tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos.

Susitarimą dėl pardavimo penktadienį pasirašė „Fininvest“ vadovas Danilo Pellegrino ir kinų investuotojų atstovas Hanas Li. Skelbiama, kad italų futbolo klubą perka kinų investuotojų grupė „Sino-Europe Sports Investment Management Changxing“, kuriai priklauso verslininkas Yonghongas Li, „Haixia Capital Capital“ grupė ir kelios kitos privačios bei biržoje listinguojamos kinų kompanijos.

Kinai žada į „AC Milan“ per ateinančius tris sezonus investuoti 350 mln. eurų. Verta paminėti, kad tai jau ne pirmas sandoris, kuomet kinai perka Italijos futbolo klubą. Birželį kinų investuotojų grupė „Suning“ nusipirko kitą Milano futbolo klubą – „Inter“. O anksčiau penktadienį Anglijos „Premier“ lygos klubo „West Bromwich Albion“ savininkai sutiko parduoti klubą kinų investuotojų grupei „Yunyi Guokai (Shanghai) Sports Development Ltd.“. Pastarosiomis savaitėmis kinai taip pat įsigijo ir futbolo klubus „Aston Villa“ ir „Wolverhampton Wanderers“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)