„Įveiktas dar vienas turas. Šiemet jis nebuvo toks, kokio norėjosi. Lenktynės nebuvo pačios sėkmingiausios nei komandai, nei man pačiam. Labai gaila, kad mūsų komandos lyderį (Pierre’ą Rolland’ą - aut. past.) lydėjo nesėkmės. Jis griuvo trasoje tiek pirmąją savaitę, tiek vėliau. O taip norėjosi, kad jam pasisektų“, – sakė R.Navardauskas, kuriam pavyko išvengti griuvimų.

„Cannondale - Drapac“ komandos lyderis prancūzas P. Roland’as galutinėje įskaitoje užėmė 16-ą vietą, o R.Navardauskas klasifikuotas 134-as. Iš 198 startavusių dviratininkų finišą Paryžiuje, Eliziejaus laukuose, pasiekė 174.

R. Navardauskas pasidžiaugė, kad jo komandos draugai sugebėjo kovoti iki pat galo. „Daug nepešėme, bet parodėme, kad, galime įveikti sunkumus ir važiuoti toliau. Turėjome tikrą lyderį, kuris „išsilaižydavo žaizdas“ ir vėl stodavo prie starto linijos. Smagu, kad kovėmės iki pat paskutinės dienos“, - pabrėžė iš Kvėdarnos (Šilalės raj.) kilęs dviratininkas.

Ramūnas per daugiau nei tris savaites trukusias lenktynes turėjo padėti savo komandos lyderiui ir pats galimybių pasireikšti neturėjo daug. „Man teko atlikti apsaugininko darbą. Turėjau stengtis, kad mūsų lyderis išsaugotų kuo daugiau jėgų ir prarastų kuo mažiau laiko, - sakė 28 metų 190 cm ūgio lietuvis. - Tiesa, progų buvo suteikta ir man. Baigiantis 16-ajam etapui, kurį laimėjo Peteris Saganas, bandžiau „iššauti“, tačiau ataka nebuvo sėkminga - paskutinė įkalnė man buvo per ilga - nebeužteko jėgų. Paskutiniajame etape, artėjant finišui, buvau užspaustas varžovų ir nebeturėjau geros pozicijos lemiamam sprintui. Teko tenkintis septintąja vieta.“

R.Navardauskas teigė, kad po šių metų „Tour de France“ lenktynių jis nėra toks išsekęs, koks būdavo ankstesniais metais. „Keistas jausmas. Jaučiuosi kaip po geros treniruotės. Matyt jau esu pakankamai patyręs“, – pažymėjo 2011 metais „Tour de France“ lenktynėse debiutavęs Lietuvos dviratininkas.

R. Navardauskas kartu su Ignatu Konovalovu atstovaus Lietuvai rugpjūčio 5-21 dienomis vyksiančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. „Trys lenktynių savaitės tikrai nebuvo lengvos. Nuovargis labiausiai pasijaus po kelių dienų. Reikės atsigauti ir pradėti rengtis olimpinėms žaidynėms. Į Braziliją išvyksiu liepos 31 dieną, o olimpinės grupinės lenktynės laukia rugpjūčio 6-ąją“, – sakė Ramūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)