Po išlyginamojo Elivelto taiklaus smūgio antrame atsakomosios UEFA Čempionų lygos atrankos dvikovos su „Astana“ kėlinyje vilniečiai buvo įspraudę vieną koją į kitą etapą. Rezultatas 1:1 visiškai tenkino Lietuvos čempionus dėl svečiuose pelnyto įvarčio taisyklės, mat Vilniuje komandos sužaidė 0:0.

Vis labiau spaudžiant laikui, poros favoritai „Astana“ futbolininkai it paklaikę metėsi į paskutinį šturmą, kuris galiausiai virto tikra koše „Žalgirio“ baudos aikštelėje.

Žaidėjų grūstyje šeimininkai net kelis kartus bandė smūgiuoti į vartus, kamuolys šokinėjo nuo vieno žaidėjo kojos prie kito, bet jų bandymus vis blokuodavo desperatiškai gynęsi žalgiriečiai.

Paskutinysis tai padarė Mamadou Mbodjis. Tačiau jo nuo vartų linijos numuštas kamuolys pataikė į Marino Aničičiaus ranką, nuo kurios įskriejo į vartų tinklą.

Svečiai puolė protestuoti, bet teisėjas iš Šveicarijos Sandro Schareris parodė į aikštės vidurį – lemtingas įvartis įskaitytas.

Klausimas, likęs net ir kelis kartus persukus vaizdo įrašą, skamba taip: ar M. Mbodjio „ištrauktas“ kamuolys ore visas kirto vartų liniją.

O įrašo dar neperžiūrėjęs V. Dambrauskas buvo įsitikinęs, kad „Žalgiris“ nuskriaustas neteisingai.

„Arbitrai labai gerai teisėjavo rungtynėms, aš ir šiaip niekada jų nekritikuoju. Bet kai nutinka klaida paskutinę pridėto laiko minutę, nulemianti, kas žengia į kitą etapą... Žinoma, tuo metu jau tikėjome, kad mažų mažiausiai apsiginsime iki pabaigos, o gal dar nulėksime į greitą puolimą. Deja, nepavyko“, – atsiduso treneris.

Dūsauti teko ir dėl progų kontratakuojant, kurių rungtynėms artėjant prie pabaigos „Žalgiriui“ pridalino gynybą pamiršę „Astana“ futbolininkai. Bet nei Andrija Kaludjerovičius, nei Mantas Kuklys, nei kiti vilniečiai iki galo išnaudoti atsivėrusių plotų nesugebėjo.

„Jeigu būtų taip paprasta pasakyti, kodėl... Kartais įvarčiui pakanka pusprogės, o kartais neužtenka ir garantuoto momento. Nežinau. Turbūt įtakos turėjo nuovargis – tokio mačo pabaigoje žaidėjų kojos tikrai nebuvo „šviežios“. Visiems futbolininkams galiu pasakyti tik pačius gražiausius žodžius, visi negailėjo jėgų, kovėsi iš paskutiniųjų. Futbolas kartais toks – gauni tai, ko nesi nusipelnęs“, – nelinksmai kalbėjo V. Dambrauskas.

Abejonių pralaimėtojams paliko ir pirmas M. Aničičiaus įvartis – kazachų didvyriu tapęs gynėjas iš Bosnijos ir Hercegovinos pasižymėjo smūgiu galva po kampinio pirmame kėlinyje.

„Mano nuomone, tame epizode mane nustūmė – turėjo būti skirta pražanga“, – DELFI tvirtino M. Kuklys.

Bet nei priekaištai teisėjams, nei skundai likimui „Žalgirio“ padėties nebepakeis: sostinės ekipa trečius metus iš eilės suklupo pačioje Čempionų lygos atrankos pradžioje.

Tik jei 2014 metais bendru rezultatu 0:4 neprilygta Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija), pernai 0:1 nusileista „Malmo“ (Švedija) taip ir nesukūrus realių progų pasižymėti, šįkart „Žalgirį“ nuo kito etapo teskyrė viena nelemta minutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)