Trečiadienį žalgiriečiai bandys pateisinti lietuvišką patarlę.

Dusyk ties pirmu UEFA Čempionų lygos atrankos barjeru įstrigę Lietuvos čempionai trečią kartą susidūrė su „Astana“ klubu, su kuriuo namuose išsiskyrė be įvarčių.

Pralaimėjus pasirodymas vėl baigsis vos prasidėjęs, peržengus kazachus, į Vilnių atvažiuotų dar bent dvi komandos, kadangi trečiame Čempionų lygos atrankos etape suklupę klubai tęsia kovą Europos lygos kvalifikacijoje.

Daugiau rungtynių Europos taurių turnyruose vilniečiams reikštų ir didesnes viltis vėliau sulaukti finansiškai naudingų užsienio klubų pasiūlymų, ir tuo savo žaidėjus dar labiau motyvuoti bando treneris Valdas Dambrauskas.

„Manau, kad kiekviena Čempionų lygos dvikova yra puiki proga futbolininkams parodyti savo gabumus. Ne tik kazachų klubams, bet ir visai Europai. Jei gerai sužaisi prieš tokią komandą kaip „Astana“, visi tai pastebės. Kiekvienas toks mačas yra didelis stimulas mūsų ekipai“, – prieš akistatą Kazachstano sostinėje kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jo žodžiais, jei Vilniaus ekipa tarptautinėje arenoje priešinasi favoritais laikomiems varžovams, derėtų ne vien kritikuoti pastaruosius, bet ir pagirti pačius žalgiriečius.

„Žmonės kalba: tai „Malmo“ („Žalgirio“ priešininkė praėjusio sezono Čempionų lygos atrankoje – DELFI) nusilpusi, tai „Astana“ blogai sužaidė. Iš tikrųjų, reikia atiduoti pagarbą tiems vaikinams, kurie neleido oponentams atrodyti geriau“, – samprotavo specialistas.

Kalbėdamas apie trečiadienį laukiančią akistatą, jis pabrėžė svajojantis, kad tokias rungtynes „Žalgiris“ galėtų žaisti kiekvieną savaitgalį Lietuvos čempionate.

„Tuomet mūsų lygis augtų žymiai greičiau. Gerai tai, kad klubas nusprendė surengti treniruočių stovyklą Slovėnijoje prieš pat Čempionų lygos atrankos pradžią. Ten sužaidėme trejas labai sunkias draugiškas rungtynes su komandomis, kurios ant popieriaus atrodo stipresnės, ir rimtai padirbėjome. Pirmos rungtynės su „Astana“ Vilniuje parodė, kad pasiruošėme gerai. „Žalgiriui“ sekėsi ne tik gintis, bet ir pulti – manau, mūsų progos įvarčiams buvo geresnės. To paties tikiuosi čia. Nors „Astana“ laikoma favorite, jie jaus didesnį spaudimą – jie tiesiog privalo laimėti“, – dėstė V. Dambrauskas.

Tiesa, nepaisant visko, treneris pripažino, kad „Žalgiriui“ iš Astanos išsivežti kelialapį į kitą turnyro etapą bus nepaprastai sudėtinga.

„Lietuvos komandoms labai sunkiai sekasi žaisti svečiuose. Tam, kad įveiktume „Astana“, mums reikia atversti naują istorijos lapą“, – sakė V. Dambrauskas.

Antradienį vakare jo auklėtiniai surengė vienintelę treniruotę 30 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Astana Arena“ stadione.

Kaip ir Vilniuje, pastarajame paklota sintetinės žolės danga. Po pratybų svečiai lygino ją su Panevėžio ir Gargždų aikštėmis.

„Dar neteko būti stadione su mobiliu stogu, todėl įspūdis – didelis. Skiriasi ir danga – ši primena aikštę Panevėžyje. Mums gal parankiau žaisti ant labiau įprastos, jiems – ant savos. Bet nemanau, kad tas faktorius bus lemiamas“, – svarstė gynėjas Linas Klimavičius.

Primename, kad rungtynės Astanoje prasidės 17 valandą Lietuvos laiku, jų eigą galėsite sekti DELFI portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)