V. Konovalovas prisidėjo prie ryškiausių Lietuvos dviratininkių laimėjimų.

Garsiajam treneriui nebuvo patvirtinta ratifikacija Lietuvos olimpiniame sporto centre, nes jo auklėtiniai yra registruoti užsienio komandose.

„Buvau išleistas neišnaudotų atostogų, gavau lapelį, kad būsiu atleistas iš darbo. Galėjau sau ramiai atostogauti, po to mėgautis kompensacija. Tačiau būdamas atostogose, sugebėjau parengti Daivą Tušlaitę, kuri iškovojo kelialapį į Rio olimpines žaidynes. Į Rio vyks ir mano sūnus Ignatas Konovalovas. Jie abu startuos grupinėse lenktynėse. Iki pensijos man liko vieneri metai, tačiau, atrodo, būsiu išmestas į gatvę“, – sako V. Konovalovas, kurio auklėtinės Laima Zilporytė, Diana Žiliūtė, Edita Pučinskaitė, Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės tapo olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionatų nugalėtojomis arba prizininkėmis.

Šis treneris daug prisidėjo ir prie trekininko, pasaulio čempiono ir rekordininko Vasilijaus Špundovo, kuris savo sportinę karjerą pradėjo pas V. Konovalovą, svarių pergalių.

„Tokie dviračių sporto specialistai kaip aš Lietuvai, pasirodo, yra nereikalingi“, - išgyvena V. Konovalovas, į pensiją oficialiai išeisiantis 2017-jų gruodžio mėnesį.

Pasak Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriaus Lino Tubelio, V. Konovalovas kol kas dar dirba LOSC. Tačiau jis nebuvo tarifikuotas ir gavo įspėjimą, kad po mėnesio ar kito gali būti atleistas iš darbo.

„Pagal darbo kodeksą, V. Konovalovui duota laiko ieškotis darbo. Treneris dar turėjo atostogų, kurias dabar išnaudoja. Už keturis mėnesius jam priklausys nemaža kompensacija, kuri bus palaipsniui išmokėta“, - sako L. Tubelis.