Marija Šarapova ir Tarptautinė teniso federacija (ITF) susitarė atidėti TAS sprendimą iki 2016-ųjų rugsėjo“, – sakoma TAS pranešime.

„Kadangi šalims reikia papildomo laiko užbaigti ir atsakyti į viena kitos įrodomuosius pareiškimus, taip pat keliais atvejais nepavyks suderinti darbotvarkių, šalys susitarė neskubinti apeliacijos proceso. Tikimasi, kad sprendimas bus paskelbtas 2016 m. rugsėjo 19 dieną“, – pridūrė TAS.

Anksčiau tikėtasi, kad TAS savo nutartį paskelbs iki liepos 18-osios, o M.Š arapova vylėsi, kad sėkminga apeliacija leistų jai vadovauti Rusijos tenisininkų komandai Rio de Žaneire.

Rusijos dalyvavimas olimpiadoje, kuri prasidės rugpjūčio 5 dieną, yra atsidūręs pareigūnų dėmesio centre, nes šios šalies lengvosios atletikos komandai buvo uždrausta dalyvauti žaidynėse dėl valstybės palaikomo dopingo vartojimo.

M. Šarapovos diskvalifikacijos laikotarpio pradžios terminas buvo paankstintas iki šių metų sausio 26-osios, jeigu tyrimas parodė, kad ji vartojo draudžiamą preparatą.

Meldoniumas buvo įtrauktas į Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) sąrašą šių metų sausio 1 dieną. M. Šarapova sakė, kad ji vartojo tą preparatą 10 metų gydymosi tikslais dėl širdies veiklos sutrikimų ir magnio trūkumo organizme.

Tenisininkė anksčiau skundėsi, kad sprendimas ją diskvalifikuoti yra „nesąžiningai griežtas“.

TAS pranešime sakoma: „Savo apeliacijoje ponia Šarapova prašo TAS anuliuoti (ITF) tribunolo sprendimą skirti jai sankcijas – dvejiems metams uždrausti dalyvauti varžybose – dėl antidopingo taisyklių pažeidimo.“

„Ponia Šarapova prašo, kad tas diskvalifikacijos laikotarpis būtų atšauktas arba, alternatyviai, sutrumpintas. Galutinis sprendimas bus paskelbtas ir paviešintas TAS, kai tik bus priimtas“, – pridūrė teismas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)