Po blankaus pirmojo kėlinio po pertraukos lietuviai pademonstravo kur kas kovingesnį žaidimą ir galėjo išvengti pralaimėjimo, tačiau abejotini sprendimai dėl 11 m baudinių lėmė rumunų pergalę.

Po rungtynių vilniečių vyriausiasis treneris Saulius Širmelis pripažino, kad žaidėjai yra pavargę nuo rungtynių maratono ir įtampos, todėl norisi, kad dalyvavimas šiam turnyre jau baigtųsi, nes kai kuriais momentais futbolininkams tiesiog "tas pats", kas atsitiks.

Vienintelį "Žalgirio" įvartį 75 min. pelnė Aleksandras Osipovičius, išlyginęs rezultatą 1:1.

Vilniečiai pradėjo rungtynes labai atsargiai ir ilgam atidavė iniciatyvą svečiams, kurių galingi žaidėjai lengvai tvarkėsi gynyboje ir ne kartą rengė ilgas atakas. Svečių žaidimui aikštėje dirigavo žaidžiantysis treneris, 37 metų Dorinelas Monteanu - vienas iš rumunų "auksinės" kartos žaidėjų, neseniai atėjusių į komandą.

Viena iš svečių atakų 36 min. baigėsi kiek nelogišku įvarčiu, kai mūsiškių vartininkui ir gynėjams susispietus prie vartų, netoli baudos aikštelės linijos atšokusį į paliktus tuščius vartus pasiuntė Cristianas Danas.

Po pertraukos "Žalgirio" treneriai atliko du keitimus, kurie iškart pakeitė vaizdą aikštėje.

Pirmąją progą įvarčiui 52 min. turėjo Tomas Gražiūnas, po kampinio galva pasiuntęs kamuolį į vartus, bet vartininkas išgelbėjo rumunų ekipą.

Po keturių minučių rezultatas galėjo tapti jau 2:0, bet vienas prieš "Žalgirio" vartininką atsidūręs ir jį apėjęs Cosminas Tilinca nesugebėjo pergudrauti į pagalbą atskubėjusio gynėjo.

62 min. po Aleksandro Osipovičiaus smūgio kamuolys vis dėlto atsidūrė svečių vartuose, bet teisėjai iš Olandijos užfiksavo nuošalę. Netrukus tas pats žaidėjas buvo iššokęs vienas prieš vartininką, bet smūgiavo silpnai ir netiksliai.

Vis dėlto 75 min. jam pavyko išnaudoti dar vieną progą - po Andžėjaus Maksimovičiaus perdavimo iš dešinės A.Osipovičius netoli vartininko aikštelės kampo pergudravo ir vartininką, ir gynėją.

Tačiau pusiausvyra laikėsi vos keturias minutes, kol 79 min. nepavojingoje padėtyje vilniečių gynėjai užkabino svečių žaidėją, ir teisėjas paskyrė abejotiną 11 m baudinį.

Jį bandė realizuoti Cristianas Coroianas, bet Mindaugas Malinauskas atmušė jo smūgį. Deja, gynėjai nesuskubo sukliudyti prišokti prie kamuolio Adrianui Ancai ir nukreipti jį į vartus - 1:2.

88 min. po lietuvių smūgio rumunų gynėjas baudos aikštelėje aiškiai sulaikė kamuolį rankomis, tačiau teisėjas niekaip nesureagavo, o po minutės prieš svečių vartininką vienas iššokęs A.Maksimovičius smūgiavo netiksliai.

"Tikrai neplanavome tokio silpno pirmojo kėlinio, tačiau žinojome, kad rumunų komanda visad labai galingai pradeda rungtynes", - po rungtynių kalbėjo "Žalgirio" treneris.

Jis teigė, kad tokia įvykių eiga reikalavo korektyvų, nors kai kurios iš jų buvo priverstinės (dėl Virmanto Lemežio traumos).

Komentuodamas situaciją dėl 11 m baudinio, S.Širmelis teigė, kad žaidėjai dievagojosi nelietę varžovo, todėl iš tikrųjų kelia nuostabą, kad per dvejas paskutiniąsias rungtynes namuose į "Žalgirio" vartus buvo paskirti trys baudiniai.

"Visi esame pavargę ir norime, kad šis turnyras mums greičiau baigtųsi. Taip pat baigtųsi ir purvo pylimas, - sakė treneris, turėdamas omenyje įtarimus dėl sutartų rungtynių. - Ko vertas vien šios dienos atvejis, kai UEFA komisaras pasikvietė komandų kapitonus, trenerius ir perspėjo dėl ypatingo dėmesio, grasino įvairiomis pasekmėmis"

S.Širmelis įsitikinęs, kad pagrindas įtarimams kurstomas Lietuvoje.

"Gal Rumunijoje mums bus lengviau, nes būsime toli nuo visko", - sakė treneris, pažymėjęs, kad išvykoje dėl traumų ir kortelių negalės žaisti 4-5 pagrindiniai futbolininkai.

Klužo ekipos žaidžiantysis treneris D.Monteanu pasidžiaugė, kad jo komanda atlaikė sunkų maratoną ir atsigavo po sunkių rungtynių sekmadienį Prancūzijoje, kur buvo eliminuotas "St. Etienne" klubas.

"Abi komandos šiandien pademonstravo gerą futbolą, todėl manau, kad ir Kluže rungtynės bus nelengvos", - sakė D.Munteanu.

Statistika:

Vilniaus "Žalgiris" - Klužo "CFR Ecomax" (Rumunija) 1:2 (0:1). Aleksandr Osipovič (75); Cristian Dan (36), Adrian Anca (79). Cristian Coroian ("Ecomax", 79) nerealizavo 11 m baudinio.

"Žalgiris": Mindaugas Malinauskas, Paulius Paknys, Tadas Gražiūnas, Tomas Mikuckis, Andrejus Sorokinas (Andrejus Tereškinas, 46), Andžej Maksimovič, Andrej Šyla, Karolis Jasaitis (Vidas Kaušpadas, 46), Virmantas Lemežis (Aleksandr Osipovič, 52), Igoris Morinas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją