Žalgiriečiai šias rungtynes pradėjo eksperimentine sudėtimi: starto vienuoliktuke pasirodė Justas Lasickas, Dominykas Barauskas, Simonas Stankevičius, taip pat Jorge‘as Chula ir Marius Žaliūkas.

Rungtynes aktyviau pradėjo vilniečiai, regzdami ilgas pozicines atakas, grįstas trumpais, bet dažnais perdavimais. Visgi pirmi proga smūgiuoti pasinaudojo varžovai. 8-ą minutę greitos atakos metu Stanislavui Kulišui pavyko uždirbti kampinį, kurio metu jis pats smūgiu galva ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą bei išvedė savo komandą į priekį – 1:0.

Net ir praleidę greitą įvartį, žalgiriečiai išlaikė teritorinį pranašumą ir toliau kantriai rezgė vieną ataką po kitos. 12-ą minutę eilinio reido dešiniu kraštu metu J. Chula atliko perdavimą į baudos aikštelę S. Stankevičiui, o šis išprovokavo kampinį. Jo metu galingą smūgį galva atliko prie atakos prisijungęs M. Žaliūkas, tačiau gynėjas buvo netaiklus.

17-ą minutę greita ataka vyko jau kitu, kairiu kraštu, kur prasiveržęs perdavimą arčiau vartų atliko Dominykas Barauskas. Kamuolį smūgiuoti galva ir vėl pabandė M. Žaliūkas, tačiau jo šūvis buvo per silpnas ir greitai atsidūrė vartininko pirštinėse.

Kiek vėliau atlikti porą pavojingesnių atakų pabandė ir varžovai. 22-ą minutę vienas iš „Oleksandrija“ žaidėjų atliko pavojingą smūgį šalia vartų virpsto, o po kelių minučių greitą ir pavojingą ataką nutraukė laiku vartus palikęs Saulius Klevinskas.

Antras rungtynių įvartis į žalgiriečių vartus krito 33-ią minutę. Greitos atakos metu kamuolys buvo pasiųstas arčiau vartų ir nors atrodė, kad Linas Klimavičius lengvai susitvarkys su šia ataka, tačiau jam nepavyko išsmūgiuoti kamuolio ir šis nuo gynėjo kojos atsidūrė vartuose – 2:0.

Likusio laiko metu abi komandos dažniausiai savo atakas vystė aikštės viduryje, tačiau nė vienai iš jų nepavykdavo susikurti progų atlikti smūgį, tad pirmas kėlinys baigėsi varžovams turint dviejų įvarčių persvarą.

Antrame kėlinyje žalgiriečių puolimą itin pagyvino aikštėje pasirodę Saulius Mikoliūnas ir Andrija Kaludjerovičius. 55-ą minutę greitos atakos smaigalyje atsidūrė S. Mikoliūnas, tačiau jam nespėjus atlikti smūgio šoninis teisėjas pakėlė nuošalės vėliavėlę. Vos po minutės vienas prieš vartus išbėgo A. Kaludjerovičius, tačiau žalgirietį iš už nugaros pavijo varžovų gynėjas ir smūgiuoti į vartus neleido.

65-ą minutę žalgiriečiai užgulė varžovų vartus. Baudos smūgio metu tolimu šūviu vartininko budrumą pabandė Mantas Kuklys, o vos po minutės Mamadou Mbodjio smūgis galva praskriejo visai šalia vartų virpsto.

70-ą minutę kamuolį perėmęs kapitonas Egidijus Vaitkūnas pradėjo greitą žalgiriečių ataką. Nusprendęs pakeisti atakos kraštą jis perdavimu atrado S. Mikoliūną, kuris pranėrė pro porą „Oleksandrija“ gynėjų ir stipriai, bet netaikliai smūgiavo virš vartų.

Varžovų vartų apgultis tęsėsi toliau. 71-ą minutę nesėkmingai galva smūgiavo Linas Pilibaitis, vos po akimirkos žalgirietis pabandė smūgiuoti vėl, bet buvo blokuotas. Kampinio metu smūgiu galva kamuolį tiesiai į vartininką paleido M. Mbodjis.

Bene realiausią progą pasižymėti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Julius Momkus. 81-ą minutę M. Kuklys juvelyriškai tiksliu perdavimu per pusę aikštės krašte atrado Vytautą Lukšą, o šis nedvejodamas atliko dar vieną perdavimą į baudos aikštelę. Čia kamuolio jau laukė jaunasis J. Momkus, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo vos per kelis milimetrus nuo vartų virpsto.

Iki nuaidint teisėjo finalo švilpukui rezultatas nepakito, o žalgiriečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 0:2.

FK „Oleksandrija“ (Ukraina) – Vilniaus „Žalgiris“ (Lietuva) – 2:0 (2:0).

8‘ [1 - 0] Stanislavas Kulišas
33‘ [2 - 0] Linas Klimavičius (į savo vartus)

„Žalgirio“ sudėtis: Sauliaus Klevinskas, Dominykas Barauskas, Marius Žaliūkas, Linas Klimavičius (46‘ Mamadou Mbodjis), Justas Lasickas (61‘ Vytautas Lukša), Slavko Blagojevičius (46‘ Egidijus Vaitkūnas), Marinas Matošas (65‘ Linas Pilibaitis), Matija Ljujičius (76‘ Julius Momkus), Bahrudinas Atajičius (46‘ Mantas Kuklys), Jorge‘as Chula (46‘ Saulius Mikoliūnas), Simonas Stankevičius (46‘ Andrija Kaludjerovičius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)