Paplūdimio rankinio turnyre Klaipėdoje triumfavo merginų rinktinė

Komandoms teko išbandyti įvairias oro sąlygas – šeštadienį plieskė saulė, o sekmadienį nuolat lijo. Vis dėlto tokia orų kaita nesutrukdė mėgautis rankiniu ir visos varžybos vyko numatytu laiku.

Nugalėtojų taurė atiteko visas varžovų komandas įveikusiai Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinei, antrąją vietą užėmė veteranai „Jūra“, trečiąją – „Memelfrau“.

Apdovanoti komandų iš Vilniaus atvyko ir Lietuvos rankinio federacijos vadovai – prezidentas Donatas Pasvenskas bei generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Jie džiaugėsi, kad Lietuvoje pagaliau imamas populiarinti paplūdimio rankinis bei linkėjo sėkmės Lietuvos merginų rinktinei, kuri kitą savaitę atstovaus Lietuvai Europos paplūdimio rankinio čempionate Portugalijoje.

„Pliažo rankinio šūkis – „Have fun“ – pasilinksminti, tad, merginos, linkiu jums pasilinksminti. O jeigu mėgausitės tuo, ką darote, rezultatai bus geri“, – kalbėjo federacijos prezidentas D. Pasvenskas.
Artėjant šiam turnyrui U-16 merginų rinktinė čempionatui ruošėsi trijose stovyklose, tačiau progą parungtyniauti gavo tik šiame turnyre.

Rinktinės treneris Karolis Kaladinskas sakė, kad jau matyti pirmieji rezultatai, kurių pavyko pasiekti. Pasak trenerio, ne tik laimėta „JOMA“ taurė, bet ir buvo proga išbandyti įvairius derinius, surasti savo žaidimo stilių, braižą, kuris ekipai priimtiniausias.

„Šis turnyras mums davė daug teigiamų rezultatų – galėjome susidėlioti žaidimo planą, iki šiol neturėjom rungtynių, tik stovyklavome. Dabar belieka kelios dienos ir skrisime šturmuoti Europos. Vis dėlto didelių tiksų nekeliame – tai yra pirmas toks turnyras, nežinomi varžovai, o merginos yra jaunos, atėjusios iš salės, tad neįmanoma nuspėti, kaip seksis“, – kalbėjo K. Kaladinskas.

Lietuvos rankininkės kovos A grupėje – su Vengrija, Šveicarija ir Norvegija. Treneris neslėpė, kad būtų labai smagu, jei lietuvaitėms pavyktų išeiti iš grupės – į aštuntuką. Tam reikia grupėje užimti antrąją vietą.

„Ši grupė yra pati sudėtingiausia – vengrės daug metų paplūdimio rankinyje yra prizininkės, norvegės taip pat yra stiprios. Kol kas tik apie šveicares nieko nežinome, tačiau matysime, kaip seksis kovoti. Be abejonės, tai bus gera patirtis merginoms. Aš neabejoju, kad ateityje tik gerinsime rezultatus, kurių pasieksime šiame čempionate“, – kalbėjo K. Kaladinskas.

Šiuo metu rinktinės kandidačių sąraše yra 13 žaidėjų. Iš jų – keturios klaipėdietės - Aistė Dražbaitė, Ugnė Kavalenkaitė, Viltė Masaitytė, Austėja Rimkutė ir viena kretingiškė - Ieva Jankauskaitė. Kitą savaitę rinktinės treneriai, tarp kurių yra ir klaipėdietė Daiva Pakulienė, išsirinks 10 merginų, kurios atstovaus Lietuvai.

Europos paplūdimio rankinio čempionatas vyks liepos 8-10 dienomis Portugalijoje, Nazare mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)