Dar prieš šį susitikimą Slovėnijos ir Kroatijos policijos pajėgos ėmėsi būtinų atsargumo priemonių, dėl ko rungtynės tarp lietuvių ir kroatų nebuvo viešai eskaluojamos. Taip nutiko dėl noro išvengti „Hajduk“ ir Slovėnijos „Maribor“ ekipų fanų grupuočių, garsėjančių didele nesantaika, susirėmimo.

Kibia gynyba kiekviename aikštės metre rungtynes pradėję varžovai netruko sukurti pirmąją pavojingą progą, kuri pasibaigė įvarčiu. Penktąją žaidimo minutę išprovokavę kampinį prie žalgiriečių vartų, vienas iš „Hajduk“ futbolininkų atliko perdavimą šalia baudos aikštelės buvusiam Ignacijui Magante, kuris galingu smūgiu išvalė voratinklius viršutiniame Sauliaus Klevinsko ginamų vartų kampe.

Žalgiriečiai bandė išlyginti žaidimo tempą, tačiau realiausia galimybė buvo suteikta tik 7-ąją minutę Matija Ljujičiui, kurio bandymas smūgiuoti iš tolimos distancijos buvo blokuotas.

Vos po minutės Ivanas Masteličius išsiveržė vienas prieš vartus, tačiau laiku sureagavęs S. Klevinskas varžovui smūgiuoti neleido. Kampinio metu vienas iš varžovų futbolininkų smūgiavo galva, tačiau jo šūvis skriejo šalia vartų.

Prabėgus pirmosioms 15-ai minučių žalgiriečiai atkuto ir pradėjo vis dažniau regzti pavojingas atakas. 16-ąją minutę po nesėkmingos greitos atakos netikėtai vėl atakos smaigalyje atsidūrė Andrija Kaludjerovičius, bet jis kamuolį perkėlė ne tik per vartininką, bet ir virš vartų. Po poros minučių puolėjas sulaukė dėkingo, bet kiek netikslaus Lino Pilibaičio perdavimo ir vos nepakreipė kamuolio į vartų pusę.

Po dešimties minučių serbas išniro vienas prieš varžovų vartus, tačiau buvo pavytas „Hajduk“ gynėjo ir atlikti smūgio nesuspėjo. Vos po minutės priešininkus sunerimti privertė Mantas Kuklys. Saugas stojo atlikti baudos smūgio, o jo galingas šūvis iš aikštės krašto sudrebino vartų skersinį.

34-ąją minutę į vartų pusę smūgiavo Matija Ljujičius, tačiau tai darė netaikliai. Vos po poros minučių saugas įsivėlė į karštas diskusijas su rungtynių teisėju, o už tai sulaukė ne tik geltonos, bet ir raudonos kortelės – žalgiriečiai liko dešimtyje.

Net ir žaisdami mažumoje „Žalgirio“ futbolininkai nepasimetė bei toliau atakavo. 38-ąją minutę progos sulaukė prie atakos prisijungęs Donovanas Slijngardas, tačiau legionieriaus smūgis iš toli nuriedėjo tiesiai į vartininko pirštines. Kėliniui artėjant pabaigos link smūgiuoti galva pabandė L. Pilibaitis, bet saugo smūgio trajektorija buvo per aukšta.

Prasidėjus antrajam kėliniui aikštėje vietoje pašalinto M. Ljujičiaus pasirodė Bahrudinas Atajičius, tad varžovams nebeliko pranašumo.

Žalgiriečiai antrąjį kėlinį pradėjo aktyviai ir dažnai atakavo. 48-ąją minutę kampinio metu itin pavojingą progą turėjo Linas Klimavičius, tačiau laisvas buvęs gynėjas smūgiavo virš vartų. 51-ąją minutę A. Kaludjerovičius prasiveržė arčiau vartų, tačiau priešininkai numušė kamuolį į užribį. Kampinio metu galva šalia vartų virpsto smūgiavo Mamadou Mbodjis.

57-ąją minutę individualius sugebėjimus pademonstravo D. Slijngardas, kuris greitos atakos metu įveikė bent keturis varžovų gynėjus ir atliko skersą perdavimą į baudos aikštelę, kur netaikliai smūgiavo Vytautas Lukša.

59-ąją minutę šalia varžovų vartų kilo sumaištis, o po aštraus V. Lukšos perdavimo tiksliu smūgiu vienas likęs A. Kaludjerovičius pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir išlygino rezultatą – 1:1.

Komandos ir toliau nevengė atakuoti, tačiau dažniau kamuolį kontroliavo žalgiriečiai. Visgi 63-iąją minutę atakos smaigalyje atsidūręs Nikola Vlašičius klastingu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų virpstą, bet ne į pačius vartus. Greita ataka atsakę žalgiriečiai suteikė galimybę smūgiuoti V. Lukšai, bet jis buvo netaiklus.

Kova virė kiekviename aikštės krašte, o žaidėjai dažnai veldavosi ne tik į kibias mikrodvikovas, bet ir nevengė apsikeisti keliais žodžiais. To rezultatas – dažnos pražangos ar net geltonos kortelės.

84-ąją minutę gražią ataką surengė V. Lukšos ir A. Kaludjerovičiaus duetas. Serbas perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam lietuviui, o šis kulnu atmetė kamuolį atgal puolėjui. Deja, bet jo smūgis skriejo virš vartų.

Varžovai už tai baudė žalgiriečius jau po minutės. Vartų link prasiveržęs ir perdavimo sulaukęs Zvonimiras Kožulis tiksliu smūgiu pelnė antrąjį komandos įvartį, kuris šiose rungtynėse tapo lemiamu.

Nors žalgiriečiai bandė šturmuoti varžovų vartus, tačiau rungtynės baigėsi „Hajduk“ pergale rezultatu 2:1.

Rungtynės:

Splito „Hajduk“ 2 – 1 Vilniaus „Žalgiris“
5' [1 – 0] Ignacijus Magante
59' [1 – 1] Andrija Kaludjerovičius
85' [2 – 1] Zvonimiras Kožuljis

36‘' Matijai Ljujičiui („Žalgiris“) parodyta raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)