„Ne taip prasidėjo rungtynės, kaip tikėjomės. Vienuolikos metrų baudinys į mūsų vartus pridėjo nervingumo, įtampos“, – apie rungtynių pradžią kalbėjo D. Aršakianas.

Nesužaidus nei penkių minučių pirmajame kėlinyje, už pražangą visiškai nepavojingoje situacijoje į „Trakų“ vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Estai realizavo baudinį ir pradėjo žaidimą, kuris jiems Estijoje padėjo iškovoti ne vieną pergalę. Didelis dėmesys gynybai, kontratakos bei spartos numušimas – pagrindiniai dalykai, kuriais „Nomme Kalju“ bandė išsaugoti rezultatą.

Tačiau tai buvo estų scenarijus, o „Trakai“ rašė kiek kitokį. To scenarijaus pagrindinė mintis – atiduok save maksimaliai. „Nomme Kalju“ negelbėjo nei Deivido Česnauskio sulaužyta nosis, nei tas nenusisekęs pirmasis kėlinys.

„Buvo sunku, tačiau nieko kito mes nesitikėjome. Noriu padėkoti žaidėjams už tai, kad atidavė viską, jog galėtumėm laimėti. Niekas nesikeičia. Prieš rungtynes turėjome tikslą išeiti į kitą etapą – toks pat tikslas lieka ir dabar“, – po rungtynių kalbėjo treneris Valdas Urbonas.

Treneris šiose rungtynėse dėl Arūno Klimavičiaus traumos į gynybos liniją atitraukė Aleksandrą Byčenoką, kuris sudarė vidurio gynėjų porą su Justinu Januševskiu.

„Mums trūko ne tik Arūno. Tokiose rungtynėse būtų padėjęs ir Pavelas Krukas, ir Jurijus Mamajevas, ir Martynas Dapkus. Tačiau džiaugiuosi, kad gynyboje pastatytas Aleksandras Byčenokas su savo užduotimis susitvarkė puikiai“, – apie netektis kalbėjo V. Urbonas.

Po pertraukos didelį impulsą geram žaidimui davė pirmosios kėlinio minutės. Labai aukštai pasislinkę riteriai rizikavo. Tiesa, iš labai arti dengdami „Nomme Kalju“ žaidėjus, pastariesiems galimybių beveik nesuteikė.

Įsibėgėjant antrajai rungtynių daliai, ypač suaktyvėjo dešinysis „Trakų“ kraštas, kuriame visu savo gražumu spindėjo šiandien 35 gimtadienį paminėjęs kapitonas Deividas Česnauskis. Būtent jis pradėjo ataką, kuri baigėsi išlyginamuoju įvarčiu.

Geras perdavimas į baudos aikštelę, ten šiokia tokia sumaištis, pirmas prie kamuolio Nerijus Valskis bei po akimirkos kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Išlyginamasis įvartis „Trakų“ įvartis nei kiek nesumažino riterių apsukų. Aikštėje pasirodę Lukas Kochanauskas bei kiek vėliau ir Titas Vitukynas įnešė dar daugiau gyvybės.

Rungtynes vainikavo puikus D. Aršakiano smūgis, kuris virto pergalingu įvarčiu.

„Nors mūsų tikslas buvo nepraleisti įvarčio, tačiau pergalė negali būti neigiamas rezultatas. Žengėme pirmą žingsnį, liko žengti antrąjį“, – sakė „Trakų“ puolėjas.

Po rungtynių komanda gimtadienio proga pasveikino komandos kapitoną, kuris, kaip rungtynių komentatorius pastebėjo, trisdešimt šeštuosius metus pasitiko „ne toks gražus kaip visada, tačiau laimingas“.

Pažymėję kapitono gimtadienį, riteriai jau rytoj pradės pasiruošimą atsakomosioms rungtynėms. Jos kitą ketvirtadienį bus žaidžiamos Taline.