Testuojamas olimpinis velodromas

Sekmadienį pradėtas testuoti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių velodromas, kurio įrengimas vėlavo ir dėl to buvo atidėtos bandomosios varžybos.

„Man patiko, viskas yra gerai. Kai kurios detalės dar turės būti baigtos, bet didžioji arenos dalis, reikalinga sportininkams, yra labai gera. Treką testuoja Brazilijos ir Šveicarijos sportininkai, iš jų girdėjome gerų atsiliepimų“, – sakė TOK vykdantysis direktorius olimpinėms žaidynėms Christophas Dubis.

Velodromas yra paskutinė arena, perduota žaidynių organizaciniam komitetui. Treko varžybos joje prasidės rugpjūčio 11 d. Šioje arenoje startuos ir Lietuvos rinktinės narė Simona Krupeckaitė.

Velodromo nuotraukas galite rasti žaidynių Flickr paskyroje.

Atidarytas oro uostą ir olimpinius objektus jungiantis tunelis

Rio de Žaneire atidarytas tunelis, sutrumpinsiantis kelionės laiką nuo oro uosto iki olimpinių objektų. 3,37 km ilgio tunelis supaprastins automobiliais ir autobusais keliaujančių sportininkų ir žiūrovų kelionę nuo „Santos Dumont“ oro uosto iki miesto centro bei arenų, esančių Deodoro rajone.

Tai ilgiausias miesto tunelis Brazilijoje. Šiuo metu jame veikia tik viena eismo juosta. Kai liepos pabaigoje tunelis pradės funkcionuoti visi pajėgumu, per diena juo pravažiuoti galės iki 110 tūkst. transporto priemonių.

Tai ne vienintelis miesto infrastruktūros projektas, ruošiamas olimpinėms žaidynėms. Tarptautiniame Rio de Žaneiro oro uoste jau veikia papildomas terminalas, nuo rugpjūčio 1 d. mieste veiks nauja metro linija, jungianti miesto centrą su turistams patraukliomis vietomis, pliažais ir Olimpiniu kaimeliu Barra rajone.

Kuveitas nesutinka su TOK sprendimu

Kuveitas nesutinka su TOK sprendimu suspenduoti Kuveito olimpinį komitetą ir ruošiasi dėl šio sprendimo bylinėtis su TOK. Kuveito olimpinį komitetą TOK suspendavo „dėl netinkamos vyriausybės interferencijos“, todėl šios šalies atletams buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse po savo šalies vėliava.

Kuveito sportininkų viltys atstovauti savo šaliai olimpinėse žaidynėse visiškai žlugo, kai Kuveito Nacionalinė Asamblėja pritarė įstatymų pakeitimams, pagal kuriuos valstybinė sporto organizacija įgijo teisę vetuoti sporto federacijų, olimpinio komiteto ir klubų sprendimus, naikinti sporto organizacijas, įskaitant Kuveito olimpinį komitetą, bei visiškai kontroliuoti sporto organizacijų vadovų paskyrimą ir finansus.

P. Gasolis dalyvaus olimpinėse žaidynėse

Ispanijos krepšinio žvaigždė Pau Gasolis patvirtino, kad atstovaus savo šaliai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, nors prieš tai svarstė galimybę nedalyvauti žaidynėse dėl Zika viruso grėsmės.

„Mano įsipareigojimas nacionalinei komandai yra svarbesnis, nei mano baimė dėl to, kas gali atsitikti“, – sakė ketvirtą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis krepšininkas.

URM ir SAM rekomendacijos vykstantiems į Braziliją

Užsienio reikalų ministerija atnaujino patarimus vykstantiems į Braziliją, papildė juos atmintine vykstantiems stebėti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ir Sveikatos apsaugos ministerijos informacija apie Zika virusą. Išsami informacija: http://keliauk.urm.lt/location/brazil

Olimpinį deglą estafetėje nešė močiutė ekstremalė

Nors Rio de Žaneiro žaidynės dar neprasidėjo, Olimpinių žaidynių istorijoje jau pasiektas naujas rekordas. Birželio 16-ąją estafetėje olimpinį deglą nešė vyriausia estafetės dalyvė žaidynių istorijoje – 106 metų Aida Gemanque. Iki šiol šis rekordas priklausė 101 metų amžiaus Aleksandrui Kaptarenko, nešusiam deglą 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių estafetėje. Tai ne vienintelis Aidos pasiektas rekordas. Būdama 103 metų amžiaus ji buvo įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip vyriausia šuolininkė su parašiutu ir pelnė „močiutės ekstremalės“ pravardę.