Nors mūsų šalyje sportinis nardymas dar yra jauna sporto šaka, dėl lietuvių pasiekimų Sankt Peterburge, kur pastarąjį kartą vyko pasaulio čempionatas, nuspręsta šįkart varžybas surengti būtent Elektrėnuose. Tuomet Lietuvos delegacija iš svarbiausių metų kovų parsivežė šešis bronzos medalius.

„Tikimės, jog šįmet pavyks išlaikyti turėtus rezultatus ir startas čempionate bus toks pats sėkmingas“, – sakė sportinio nardymo pradininkė Lietuvoje, trenerė, Lietuvos povandeninio sporto federacijos viceprezidentė Virginija Juodeikienė.

Iš viso Pasaulinio sportinio nardymo čempionate ir Pasaulio taurės varžybose grumsis 86 sportininkai. Tam tikrose rungtyse jie sudarys ir komandas nuo dviejų iki aštuonių narių.

Kiekviena komanda galės pasirinkti tris rungtis iš šešių siūlomų. Būtent tiek užduočių privaloma atlikti norint dalyvauti čempionate.

Finale bus renkami ne tik absoliutūs čempionai, bet ir kiekvienos rungties nugalėtojai.

Lietuva, kaip varžybų šeimininkė, į čempionatą deleguos dvi savo komandas. Pasak V. Juodeikienės, medalio tikimasi iš jauniausios kovų dalyvės Dianos Žalionytės – tarptautinės klasės sporto meistrė yra pasaulio sportinio nardymo čempionato sidabro medalio laimėtoja. Manoma, kad ant apdovanojamųjų pakilos lips ir pasaulio bronzos medalio šeimininkas Nikas Urbanovičius.

Sportinis nardymas Lietuvoje pradėtas propaguoti prieš ketverius metus. Pasaulyje ši sporto šaka taip pat yra naujovė – pirmosios tarptautinės varžybos, kuriose grūmėsi 64 sportininkai, 2000-aisiais surengtos Ispanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)