Puikiai varžybas pradėję kauniečiai pirmavo po 21-ąją minutę Giedriaus Barevičiaus pelnyto įvarčio. Sensacija truko pusę pirmojo kėlinio, kai šešių paskutinių Lietuvos čempionatų nugalėtojai ne tik atsilaikė prieš pirmąsias Europos čempionų atakas, bet ir išsiveržė į priekį, nustebindami ne tik pilnutėlį stadioną, bet ir patys save.

Tokia įvykių eiga labiau pribloškė ne patyrusius svečius, bet pačius šeimininkus, kurie iškart atsitraukė ir buvo priversti už tai sumokėti

Laimė truko tik šešias minutes - 27 min. rezultatą smūgiu iš arti išlygino prancūzas Djibrilis Cisse, išnaudojęs aukštaūgio Peterio Croucho perdavimą, o 30 min. po kampinio Jamie Carragheris smūgiu galva išvedė svečius į priekį. Šiam futbolininkui tai buvo pirmasis įvartis "Liverpool" ekipoje per šešerius metus.

Pirmajame kėlinyje rezultatas dar keletą kartų galėjo keistis abiejų komandų naudai. Kauno klubo gretose puikios progos neišnaudojo komandos veteranas 32 metų Eimantas Poderis, itin gražiai kulnu smūgiavęs į "FC Liverpool" vartus, tačiau nepataikęs. Anglijos klube dar vieną realią progą pasižymėti turėjo D.Cisse, kuris vienas iššoko prieš kauniečių vartininką Eduardą Kurskį ir taikliai smūgiavo į vartus. "FBK Kaunas" vartus paskutinę akimirką išgelbėjo gynėjas Irmantas Zelmikas, kuris čiuoždamas žeme išmušė kamuolį nuo vartų linijos.

Antrajame kėlinyje aiškiai dominavo "FC Liverpool" klubas, o retos kauniečių atakos dažniausiai įstrigdavo anglų gynyboje. "FC Liverpool" pergalę įtvirtino Stevenas Gerrardas, 54-ąją minutę uždirbęs 11 m baudos smūgį. Komandos kapitonas pats realizavo baudinį, pelnydamas šeštąjį įvartį turnyre.

82-ąją minutę D.Cisse dar kartą atsidūrė vienas prieš E.Kurskį, tačiau prancūzo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Varžybų pabaigoje "FBK Kaunas" saugas Tadas Papečkys po kampinio pavojingai smūgiavo, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų ir kauniečiams teko pripažinti praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojų pranašumą nepakitusiu rezultatu 1:3.

"Rungtynės buvo sunkios, bet pasiekėme gerą rezultatą, - sakė "Liverpool" treneris Rafaelis Benitezas. - "Kontroliavome rungtynių eigą, ir nors padarėme vieną klaidą, bet turėjome daug progų".

"Kauno" treneris Aleksandras Piskariovas teigė, jog yra patenkintas savo ekipos pasirodymu.

"Parodėme viską, ką galėjome. Aišku, jie yra gera komanda, kiekvienas jų keitimas tik stiprina komandą. Buvo labai sunku, ypač per paskutines 15 minučių.", - kalbėjo "Kauno" strategas.

Atsakomosios rungtynės - rugpjūčio 3 d. Liverpulyje.

Statistika:

Kauno "FBK Kaunas" - "FC Liverpool" (Anglija) 1:3 (1:2). Giedrius Barevičius (21); Djibril Cisse (27), Jamie Carragher (30), Steven Gerrard (54-iš 11 m).

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas. 8000 žiūrovų.

"FBK Kaunas": Kurskis, Bagužis, Pacevičius (Petrenka, 44), Kančelskis, Mančchava, Zelmikas, Barevičius (Papečkys, 71), Poderis, Tamošauskas (Mačiulis, 87), Klimek, Rimkevičius.

"Liverpool": Reina, Carragher, Hyypia, Josemi, Riise, Zenden, Potter (Luis Garcia, 70), Xabi Alonso, Gerrard (Sissoko, 60), Cisse, Crouch (Morientes, 75).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)