„Tikslai – patys aukščiausi. Šių metų pasaulio taurės varžybų etape buvau ketvirtas. Manęs šis rezultatas netenkina, nes pakankamai daug atsilikau nuo pirmas dvi vietas užėmusių varžovų. Pasaulio taurės etapą laimėjęs rusas Ivanas Shtylis bus ir Europos čempionato favoritas, nes varžysis namuose. Tačiau sieksiu revanšo ir svajoju iškovoti medalį“, – sakė pirmą kartą Europos čempionate 200 m kanojų vienviečių varžybose startuosiantis Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas.

Į Europos čempionato medalius pretenduos ir kiti, olimpinius kelialapius turintys Lietuvos irkluotojai, kuriems tai bus paskutinės tarptautinės varžybos prieš Rio de Žaneiro olimpiadą.

„Europos čempionatas prilygsta olimpinėms žaidynėms, nes būtent europiečiai mūsų distancijoje diktuoja madas visame pasaulyje ir kitų žemynų sportininkai neįsiterpia į kovą dėl medalių. Būtų smagu trečius metus iš eilės laimėti Europos čempionato medalį. Tai pridėtų pasitikėjimo savo jėgomis ir olimpinėse žaidynėse“, – teigė 2014 ir 2015 m bronzos medalius dviviečių baidarių 200 m distancijoje laimėję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Praėjusių metų Europos čempionate Čekijoje bronzos medalį laimėjo ir Ignas Navakauskas, startuosiantis 200 m baidarių vienviečių varžybose.

Pirmieji iš Lietuvos olimpiečių Europos čempionate startuos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. 1000 m dviviečių baidarių atrankos varžybos prasidės penktadienį.

Europos čempionate taip pat dalyvaus Rūta Dagytė (200 m kanoja vienvietė), Mindaugas Maldonis (1000 m baidarė vienvietė) bei Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas (1000 m kanoja dvivietė).

Europos čempionate teisėjaus Tarptautinės kategorijos teisėjas Saulius Raziūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją