Vis tik, paskutinėje dešimties kilometrų atkarpoje Šarūnas Pacevičius padidino atotrūkį ir iškovojo nugalėtojo titulą. Tarp merginų nepralenkiama buvo Silvija Latožaitė.

Vilniaus etape buvo pasiektas dalyvių rekordas – prie starto linijos išsirikiavo per 1300 dviračių mėgėjų ir profesionalų. Susidariusi didžiulė eilė paskutiniam dalyviui kirsti starto liniją suteikė galimybę prabėgus 2 minutėms ir 55 sekundėms nuo paskelbto maratono pradžios.

Vilniaus trasa yra trumpiausia iš visų penkių, kurias dalyviai aplanko nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio. Vis tik, dėl savito trasos sudėtingumo, ją įveikti greičiau nei kituose miestuose dažniausiai nepavyksta.

„Sunki ir techniška trasa. Gausybė šaknų, kurios tau tiesiogine prasme kaišo pagalius į ratus, daug vienvėžių takelių ir smėlio ruožų. Dalyviai susiduria su tokia problema, kaip ištaikyti patogesnę atkarpą atsigerti vandens iš gertuvės. Vis tik, didesnių traumų išvengta, o dalyviai kitąmet Vilniuje pasiryžę pagerinti šių metų masiškumo rezultatą. Etapą galima vertinti tik pozityviai“, - po finišo teigė pats maratoną įveikęs šios dviračių šventės koordinatorius Arūnas Daugirdas.

Šio etapo nugalėtojas Š. Pacevičius beveik 13 sekundžių aplenkė pirmo etapo nugalėtoją Eimantą Gudiškį ir 1 sekunde taurės favoritų – Domą Maniką.

„Paskutiniame rate kirtus Kairėnų kelią, pirmaujančiųjų grupė pradėjo „byrėti“. Susiaurėjus trasai ir prasidėjus pakilimui, pasivijome atsiliekančius ratu dviratininkus, kuriuos sėkmingai aplenkiau ir išsiveržiau į priekį. Tokį tempą išlaikiau iki finišo ir tai leido nugalėti“, - prisiminimais dalinosi lenktynių nugalėtojas.

– Šarūnai, dalyviai skundėsi sunkumais trasoje. Ar tikrai buvo taip sunku?

– Čia juk yra kalnų dviračių sportas, kuriame ir turi būti įvairių kliūčių, daug pakilimų, sudėtingų nusileidimų ir panašiai. Pavyzdžiui, šių metų Europos MTB maratonų čempionate, trasoje buvo ne tik šaknų, bet ir akmenų, pjuvenų atkarpos, daug įvairių nusileidimų ir pakilimų, kurių bendra suma siekė apie 1800 metrų. Manau, kad sporto grupei mūsų trasos galėtų būti dar ilgesnės ir dar techniškai sudėtingesnės. Nematau problemų.

Tarkime, Druskininkų trasoje per daug lygumų, asfalto, labai mažai pakilimų, žodžiu tai trasa nereikalaujanti dviračių valdymo technikos gebėjimų. Vilniaus trasa yra smarkiai techniškesnė, daugiau pakilimų ir mažai asfalto.

– Iki sezono pabaigos liko trys etapai. Ar tikslai, lyginant su sezono startu, liko tie patys?

– Mano, kaip ir kiekvieno sportininko, tikslas varžybose yra pasiekti kuo geresnį rezultatą. Todėl su tokiu tikslu stoju į kiekvieną startą, nepamiršdamas ir komandos interesų. Tikslui siekti reikia daug treniruotis, o laiko per mokslo metus Lietuvos sporto universiteto magistratūroje ir dirbant Kauno sporto mokykloje „Gaja“ treneriu lieka ne tiek daug. Tiesa, kol kas viskas neblogai.

Po dviejų taurės etapų bendroje individualioje įskaitoje lyderio pozicijoje išliko pirmo etapo nugalėtojas E. Gudiškis („Velomanija-Niskama“, Kaunas), o moterų – S. Latožaitė („MyBike“, Kaunas).

Komandų TOP įskaitoje tarp vyrų pirmauja „Velomanija-Niskama“ (Kaunas, 5889 tšk.), antroje vietoje „FOCUS“ (Vilnius, 5849), trečioje – „Top Team–UltraBike“ (Vilnius, 5835).

Tarp moterų TOP komandų pirmauja „MyBike“ (Kaunas, 3712), antros „FOCUS“ (Vilnius, 3403), o trečioje vietoje – „Antaris Team“ (Vilnius, 3192).

Komandų MAXI įskaitoje (priminsim, kad šioje įskaitoje sumuojami visų komandos dalyvių nuvažiuoti kilometrai) pirmauja „Dviratai-Daistatus“ iš Kauno, kurie sumoje numynė jau net 3807 km, antroje vietoje „Best Team“ (Kaunas-Vilnius, 3225), o treti – „Santa.lt-Kitas reikalas“ (Vilnius, 2894).

„Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ tvarkaraštis:

III etapas: liepos 17 d. Panevėžys;
IV etapas: rugpjūčio 14 d. Ignalina;
V etapas: rugsėjo 25 d. Anykščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)