Keturis sykius kamuolį šiame sezone „Trakai“ į varžovų vartus pasiuntė pirmą kartą.

Traumuotą Arūną Klimavičių starto sudėtyje pakeitęs Justinas Januševskis pirmasis privertė padirbėti aikštės šeimininkų vartininką smūgiu galva po kampinio. Vėliau visiškai laisvas Modestas Vorobjovas vietoje smūgio nusprendė atlikti papildomą perdavimą Dmitrijui Rekišui ir po baltarusio netaiklaus smūgio susilaukė komandos draugų priekaištų.

Be eilės pagrindinių žaidėjų rungtyniavęs „Kauno Žalgiris“ atsakė dvejomis pavojingomis greitomis atakomis. Iš pradžių puikų reidą atlikęs Rokas Krušnauskas į aštraus kampo į vartus nepataikė, po to Ernestas Mickevičius smūgiu pažeme patikrino Mariaus Rapalio budrumą.

Kėlinio viduryje kauniečių vartininkas Deividas Mikelionis vėl gelbėjo savo komandą neleisdamas įmušti prieš jį iššokusiam Nerijui Valskiui. Po kelių minučių vienas svečių lyderių dar kartą atsidūrė atakos smaigalyje, puikiai baudos aikštelėje krūtine susistabdė kamuolį, tačiau ir šį smūgį pažeme žalgiriečių vartų sargas sugebėjo atremti.

Artėjant pertraukai, riteriai perėmė kamuolį aikštės viduryje ir surengė žaibišką išpuolį. N. Valskis išvengė jam po kojomis kritusio D.Mikelionio ir kone nuo galinės linijos pasiuntė kamuolį link vartų, kur jį į tinklą nukreipė nesėkmingai pabandęs atmušti Mantras Fridrikas.

Panašią progą netrukus sukūrė ir aikštės šeimininkai. Ernesto Pilypo aštrų perdavimą ne pačiu sėkmingiausiu būdu nutraukė J. Januševskis. Jo laimei, riterių vartininkas buvo vietoje ir į vartus skriejantį kamuolį sugavo.

Kėlinio pabaigoje „Trakai“ padvigubino persvarą. D.Rekišas puikiu perdavimu prieš vartus išvedė Artiomą Gurenką, kuris savo šanso nepraleido.

Iškart po pertraukos svečiai turėjo įmušti trečią įvartį, bet prieš vartus iššokęs Davidas Aršakianas pagailėjo perdavimo D.Rekišui ir jo smūgį varžovai spėjo blokuoti.

Sužaidus daugiau nei valandą, porą išpuolių surengė „Kauno Žalgiris“. Iš pradžių į vartus po perdavimo iš krašto pro šalį mušė Benas Olencevičius, o jau kitos atakos metu M. Rapalis virš skersinio nukreipė stiprų R. Krušnausko šūvį.

Eilę progų turėjęs N. Valskis vis tik įmušė savo įvartį 71-ą minutę. Septintąjį savo įvartį saugas pelnė smūgiu galva po Deivido Česnauskio perdavimo, pasivydamas rezultatyviausius lygos futbolininkus Abdoulą Syllą ir Maksimą Maksimovą iš Klaipėdos „Atlanto“.

Po šešių minučių nuošalės spąstų išvengęs D. Aršakianas sulaukė Tito Vitukyno perdavimo iš aikštės gilumos, nesunkiai laimėjo akistatą su D. Mikelioniu ir padėjo paskutinį tašką rungtynėse, įsirašydamas savo pavardę į statistikos protokolą.

Rungtynės:

„Kauno Žalgiris“ – Trakų „Trakai“ 0:4 (0:2).

„Kauno Žalgiris“: D. Mikelionis, M. Miškinis, E. Pilypas, M. Gavrilovas, M. Fridrikas, K. Gvildys, L. Sendžikas, Edv. Kloniūnas, E. Mickevičius (60 min. D. Stulga), R. Krušnauskas (72 min. K. Neverdauskas), A. Velička (45 min. B. Olencevičius).

„Trakai“: M. Rapalis, D. Česnauskis, J. Januševskis, V. Šilėnas, J. Zasavickis, M. Vorobjovas, A. Gurenka (77 min. L. Kochanauskas), A. Byčenokas, D. Rekišas (64 min. T. Vitukynas), N. Valskis (75 min. R. Masenzovas), D. Aršakianas.

Įvarčiai: M. Fridrikas (38 į savo vartus), A. Gurenka (44), N. Valskis (71), D. Aršakianas (77).

Geltonos kortelės: M. Gavrilovas (72), D. Stulga (80).

A lygos turnyro lentelė:

1. Trakų „Trakai“ 16 11 3 2 27:10 36
2. Vilniaus „Žalgiris“ 15 10 2 3 28:13 32
3. Klaipėdos „Atlantas“ 15 10 1 4 23:12 31
4. Marijampolės „Sūduva“ 15 8 3 4 24:17 27
5. Kauno „Stumbras“ 15 4 3 8 19:26 15
6. Jonavos „Lietava“ 15 3 5 7 15:22 14
7. Utenos „Utenis“ 15 3 0 12 10:25 9
8. „Kauno Žalgiris“ 16 1 5 10 13:34 8

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)