Penktadienį greta Klaipėdos, Dargužiuose, esančiame „Horsemarket“ jojimo centre prasidėjo tris dienas turėjęs trukti dvyliktus metus rengiamas atvirasis Lietuvos konkūrų čempionatas – VMG taurė.

Varžyboms ruošėsi daugiau nei 230 raitelių, tarp jų – ir atvykę iš Latvijos bei Rusijos.

Nepaisant nuo ankstyvo penktadienio ryto įsismarkavusio lietaus bei grėsmingo pavakary pakilusio vėjo, čempionato pirmos dienos programa buvo įgyvendinta visose įskaitose.

Bet šeštadienį paryčiais varžybų organizatorius ir direktorius Laimondas Skėrys informavo, kad dėl škvalo padarytos žalos tęsti čempionato nebus įmanoma.

Po pirmos varžybų dienos gausioje jaunučių grupėje (startavo 29 raiteliai iki 16 m.) lyderiavo E. Vismerytė su žirgu Loksley, stiliaus konkūre teisėjų įvertinta aukščiausiu balu. Tuo metu jaunių iki 18 m. įskaitoje geriausia buvo latvė B. Lasevica, o Lietuvos čempionato įskaitoje pirmavo D. Bagarauskas su žirgu Caracole.

Antrą čempionato dieną raitelių komandos turėjo varžytis dėl Lietuvos konkūrų komandos čempionės vardo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją