Apie tai oficialiai informavo vienuolikės prezidentas Roberto de Andrade. „Tite nuo šiol nebus su mumis. Jis priėmė konfederacijos pasiūlymą ir šiandien (trečiadienį – BNS) buvo jo paskutinė darbo diena klube“.

Brazilijos futbolo rinktinės pareigose Tite pakeis 52-ejų metų Dungą, kurio vadovaujama komanda nesėkmingai pasirodė šešiolikos ekipų Pietų, Centrinės ir Šiaurės Amerikos futbolo čempionate („Copa America Centenario“) JAV, nepatekusi į ketvirtfinalį.

Brazilija sužaidė lygiosiomis 0:0 su Ekvadoru, 7:1 sutriuškino Haičio futbolininkus, 0:1 pralaimėjo Peru vienuolikei ir B grupėje liko trečia. Tai buvo pirmasis kartas per tris dešimtmečius, kuomet brazilai nepateko į šio turnyro atkrintamąsias varžybas.

Dunga antrą kartą prie rinktinės vairo stojo 2014 metais, atsistatydinus Luizui Felipei Scolariui.

Pirmą kartą (2006–2010 metais) jo vadovaujami Brazilijos futbolininkai tapo „Copa America“ (2007 čempionais, iškovojo Konfederacijų (2009) taurę bei pelnė bronzą 2008 metų vasaros olimpinėse žaidynėse.

Per savo futbolininko karjerą Dunga dukart tapo „Copa America“ čempionu ir buvo 1944 metais pasaulio futbolo čempionate triumfavusios šalies rinktinės kapitonu.

Gimtinėje Tite taip pat teko treniruoti „Gremio“, „Atletico Mineiro“ ir „Palmeiras“ futbolininkus bei „Al Ain“ ir „Al Wahda“ komandas Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)