18 globos namų auklėtiniai į Kauną atvyks jau pasiruošę – su gera nuotaika, nepaisant oro sąlygų, jie jau žino kuriai šalia atstovaus. Virš 200 vaikučių ir šiemet bus apgyvendinti Nacionalinėje futbolo akademijoje, be futbolo jų laukia ir kitos pramogos – Kauno zoologijos sode, muzikiniuose renginiuose, speciali futbolo viktorina, skirta Prancūzijoje vykstančiam Europos futbolo čempionatui.

„Iš būrio vaikų globos namų turime kelis, kurie jau yra patyrę mūsų futbolo šventės dalyviai. Alytaus vaikų globos namai net aštuonis kartus yra tapę nugalėtojais. Ne pirmą kartą dalyvauja ir Tauragės vaikų globos namų, Sereikų šeimos, Jonavos, Kauno Atžalyno, Kaišiadorių Paparčių globos namų auklėtiniai. Susitikti vasaros metu su visais dalyviais tapo gražia tradicija“, – teigė šventės organizatorius Maksimas Bechterevas.

Futbolo šventė išties ypatinga – LFF džiaugiasi, kad į ją susirinkę globos namų auklėtiniai ne tik susidraugauja futbolo aikštėje bei už jos ribų, o taip pat praplečia savo akiratį, susipažindami su įdomiais žmonėmis, dalyvaudami specialiai organizuojamose vakaronėse, susipažindami su tikrųjų futbolininkų- Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių gyvenimu.

Lietuvos futbolo federacija tiesiogiai susijusi su vaikų globos namais. Turime labai gražių realių pavyzdžių, apie kuriuos nekalbame daug ir garsiai. Net trejose LFF darbuotojų šeimose 5 vaikučiai jau yra tapę tikraisiais šeimos nariais. Trys šeimos nesigaili priėmę atsakingą sprendimą – suteikti vaikams namus ir pilnavertį gyvenimą. Esame neabejingi socialiniams projektams, norėtųsi turėti partnerius, kuriems prisidėti prie šio renginio irgi būtų garbė ir taptų gražia tradicija“, – teigė M. Bechterevas.

Šiemet futbolo šventėje dalyvaus: Kauno Atžalyno, Paparčių šeimos namai, Ukmergės, Elektrėnų Beizionių globos namai, „Atsigręžk į vaikus“, Šakių globos namai, Švenčionėlių, Šiaulių, Lesinskų šeimyna, Jonavos globos namai, Vilniaus „Social Club“, Panevėžio, Alytaus, Utenos, Lentvario, Tauragės globos namų auklėtiniai.

Vaikų globos namų turnyras „Pažink pasaulį futbolo aikštėje“ prasidės tradicine visų dalyvių eisena ketvirtadienį 12 valandą ir finišuos šeštadienį 12 valandą. Planuojama, kad į šventės uždarymą atvažiuos ir vaikučius pasveikins Prancūzijos ambasadoriaus pavaduotojas Fabrice'as Maiolino.