Lietuvoje jau ne kartą buvo organizuoti įvairūs jaunimo čempionatai, susilaukę daug teigiamų atsiliepimų tiek iš pačių dalyvių, tiek iš Europos tinklinio federacijos (CEV) atstovų. Augant sportininkams, buvo nuspręsta Lietuvoje pirmą kartą organizuoti ir suaugusių varžybas.
Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas teigė, kad savaitgalį Vilniuje vykęs „Satellite“ turnyras surengtas be priekaištų.

„Turnyrą vertiname puikiai. Visi buvo patenkinti, sportininkai dėkojo už geras sąlygas, o Tarptautinės federacijos atstovai labai teigiamai įvertino organizavimą. Toks turnyras Lietuvoje surengtas pirmąjį kartą, mes įgijome patirties. CEV atstovai atkreipė dėmesį į mūsų sugebėjimą greitai išspręsti atsiradusias problemas. Kai kuriose kitose šalyse kai kas nors pažada kažką padaryti, tai gali tekti laukti vieną-dvi dienas, arba išvis nesulaukti. Pas mus viskas vyksta greitai, dėl to jie mato pastangas ir įprastai labai gerai vertina mūsų atliktą darbą“, – pasakojo M. Vasiliauskas.

Namų sienos buvo palankios Lietuvos tinklininkėms. Ne vieną staigmeną pateikusios 19-metės Irina Zobnina ir Urtė Andriukaitytė iškovojo sidabro medalius, o 21-erių metų Ieva Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė užėmė penktąją vietą.

Be U. Andriukaitytės ir I. Zobninos, praėjusį savaitgalį maloniai nustebino ir Arnas Rumševičius su Luku Každailiu. Jie įveikė tituluotas Latvijos poras ir laimėjo pirmenybių etapą Rygoje.

„Mes labai džiaugiamės Arno ir Luko pergale Latvijoje. Svarbu, kad jie sugebėjo laimėti setų pabaigas. Kad jie yra gabūs, tą mato visas pasaulis, o laimėtas Latvijos čempionato etapas, kuomet Latvija yra tarp penkių stipriausių pasaulio paplūdimio tinklinio šalių, yra labai geras pasiekimas“, – teigė M. Vasiliauskas.

Po sunkios sezono pradžios tokios pergalės gali suteikti daugiau pasitikėjimo ir užsivedimo ateinančioms kovoms, tačiau, pasak M. Vasiliausko, tiek pergalių, tiek pralaimėjimų tokiame amžiuje sureikšminti neverta. Svarbiausia – toliau atkakliai dirbi.

„Visi sportininkai Lietuvoje yra gabūs. Mūsų visiems stipriausiems sportininkams yra po 19-21 metus, todėl paplūdimio tinklinyje jie dar yra vaikai. Labai svarbu, ką jie sugebės padaryti per ateinančius 4-5 metus, – aiškino LTF prezidentas. – Jeigu sportininkai ilgai džiaugsis pergalėmis, tai jų tobulėjimas gali sustoti. Geri sportininkai trumpai džiaugiasi po pergalių ir trumpai liūdi po pralaimėjimų. Tam tiesiog nėra laiko, nes po kelių dienų laukia kitos varžybos ir reikia vėl sunkiai dirbti, tobulinti savo žaidimą.“

Bene svarbiausias išbandymas jau po dviejų savaičių laukia Lietuvos moterų rinktinės. Stavangeryje (Norvegija) vyksiančiame paskutiniame, penktajame, Europos zonos Kontinentinės taurės etape bus kovojama dėl vienintelio olimpinio kelialapio. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos gaus teisę dėl dviejų paskutinių olimpinių kelialapių kautis pasauliniame turnyre Sočyje (Rusija).

„Tikimės, kad šią vasarą Lietuvos sportininkų rezultatai gerės. Matome, kad olimpinės atrankos turnyre turėsime dvi vienodo pajėgumo poras, todėl kovosime“, – pridūrė M. Vasiliauskas.