Kursuose dalyvauja daugiau nei 20 esamų ir būsimų trenerių iš visos Lietuvos. Mokymus veda fechtavimo ekspertas, buvęs Prancūzijos fechtuotojų rinktinės treneris Huguesas Leseur.

Maestro pastebėjo, kad Lietuvoje fechtavimo treneriai yra ypač motyvuoti kelti ne tik sportininkų lygį, bet ir populiarinti pačią sporto šaką. Nors fechtavimas šiuo metu Lietuvoje nėra viena iš populiariųjų sporto šakų, jis tikina, kad Lietuvoje šis sportas turi daug potencialo.

H. Leseur paklaustas, kaip fechtavimą populiarinti Lietuvoje, sako, kad pradėti reikia nuo mokyklų. Fechtavimo ekspertas siūlo kreipti dėmesį į fechtavimo užsiėmimų organizavimą mokyklose.

„Toks būdas efektyviausias pritraukti naujus žmones į sportą. Aš pats atradau fechtavimą mokykloje. Baigiau karinę mokyklą, kurioje fechtavimo pamoka buvo privaloma. Man tas dalykas nepatiko tol kol buvo privalomas, bet vėliau pradėjau šį sportą lankyti savo noru“, - prisimena fechtavimo ekspertas.

Mokymų savaitės metu prancūzas H. Leseur nepraleido progos prisidėti prie sporto populiarinimo. Birželio 8 d. jis apsilankė Prancūzijos ambasadoje Lietuvoje ir davė pradžią Prancūzijos ambasados ir Lietuvos fechtavimo federacijos pradžiai.

Kursų metu treneriai ir fechtuotojai aptarė istorines fechtavimo mokyklas, maestro išskyrė Prancūzų, Italų ir Vengrų fechtavimo tradicijas. Jis pažymėjo, kad skirtumai tarp šių mokyklų nyksta, dėl nustatytų tarptautinių fechtavimo taisyklių. Prasidėjus tarptautinėms fechtavimo varžyboms, skirtumai tarp šio sporto tradicijų pradėjo nykti.

Taip pat buvo aptarti fechtuotojų fizinio ir psichologinio pasirengimo ypatumai, treneriai individualiai dirbo su sportininkais, tobulino individualias treniravimo technikas. Treneriams buvo akcentuota praktinė sportininkui duodamų signalų reikšmė, praktiškai išbandyti specifiniai pratimai.

LTOK atstovė Goda Smilingytė pažymi šių mokymų svarbą.

„Labai svarbu, kad šios sporto šakos atstovai pasiektų aukštų rezultatų – tai visada suteikia sporto šakai populiarumo. Jaunimas nori sekti paskui lyderius, o lyderius, vėl gi, atranda ir į pergales atveda treneriai.“

Svarbiausi kriterijai, pagal kuriuos Lietuvos fechtavimo federacijai buvo nuspręsta skirti Olimpinio solidarumo programos finansavimas buvo: projekto tęstinumas, strateginis planas, mokymuose dalyvausiančių trenerių skaičius. Fechtavimo federacija jau buvo surengusi tarptautinius kursus treneriams, turi ilgalaikių planų.

Olimpinis solidarumas yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) programa, skirta sportininkų meistriškumo, trenerių, sporto administratorių kvalifikacijos kėlimui bei olimpinių idealų sklaidai. Programa įgyvendinama kartu su nacionaliniais olimpiniais komitetais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją