Graikai pripažino abejas rungtynes žaidę atsargine sudėtimi, nes pagrindiniai futbolininkai atskirai rengiasi naujajam Graikijos čempionatui.

Kaip žinoma, vilniečiai pakliuvo į kitą etapą pagal dvejų rungtynių sumą laimėję 5-4, nes pirmajame mače iškovojo pergalę 3:1.

"Reikia pagaliau išmokti džiaugtis tuo, ką pasiekėme. Nes buvome visai arti to, kuo mus įtarinėjo", - sakė po rungtynių "Žalgirio" vyriausiasis treneris Saulius Širmelis.

Jis piktinosi penktadienį pasirodžiusia informacija, kad "Žalgiris" gali pralaimėti šias rungtynes, ir dėl to jos buvo išbrauktos iš lažybų bendrovių pasiūlos.

"Mums teko atlaikyti didžiulį psichologinį spaudimą. Tik dabar galime pakelti galvas. Bet kokius pasakymus, kad UEFA ketina tirti šias rungtynes, laikau absurdiškais, nes manau, kad ten dirba protingi žmonės", - teigė S.Širmelis.

Paklaustas, kas atsitiko komandai pirmojo kėlinio pabaigoje, treneris teigė, kad futbolininkai perdaug atsipalaidavo.

"Kėlinio pabaiga buvo labai nevykusi. Mums vienu momentu atrodė, kad graikai tiesiog nustojo žaisti, tačiau tai buvo apgaulinga", - kalbėjo treneris.

Paklaustas, su kuo norėtų žaisti kitame etape - prancūzų "St. Etienne" ar rumunų Klužo "CFR Ecomax", S.Širmelis tikino, kad abi komandos yra neparankios.

"Mums lengviau "skaityti" britų ar skandinavų žaidimą, o ne pietiečių", - sakė "Žalgirio" treneris, atsisakęs komentuoti rungtynių teisėjo iš Ukrainos sprendimus, kurie kai kam atrodė ginčytini.

"Žalgirio" prezidentas Janušas Loputis negailėjo piktų žodžių apie įtarimus dėl sutartų rungtynių skelbusiems žurnalistams ir pareiškė, kad kitąkart savo leidinį per rungtynes norėsiantis platinti "Sportas" turės gauti klubo leidimą.

"Egaleo" ekipos treneris Eleftheriosas Pistolis teigė esąs patenkintas pergale, nes pirmųjų rungtynių rezultatas neteikė didelių vilčių.

"Mūsų komanda labai stengėsi laimėti, bet to nepakako bendrai pergalei. "Žalgiris" yra gera komanda ir pelnytai pateko į kitą etapą", - sakė graikas.

Atsakydamas į klausimą, kodėl abejose "Intertoto" turnyro rungtynėse "Egaleo" ekipai neatstovavo pagrindiniai futbolininkai, treneris sakė, kad po įtempto Graikijos čempionato jiems reikia pailsėti, o jaunimui buvo gera proga įgyti patirties.

Vėliau komandos administratorius Theodoras Papadopoulas Eltai patikslino, kad beveik visi Vilniuje žaidę futbolininkai praėjusį sezoną buvo paskolinti žemesniųjų lygų komandoms ir po šių rungtynių daugelis iš jų grįš atgal į jas.

"Netgi labai gerai sužaidęs Prokopiosas Sabanas praėjusį sezoną "Egaleo" ekipoje nežaidė nė vienų rungtynių", - sakė jis.

Paklaustas apie gandus dėl sutartų rungtynių, jis teigė jų pakankamai girdėjęs ir namuose po pirmojo mačo, tačiau tuomet pagrindiniai žaidėjai buvo Atėnuose ir daug kas manė, kad jie žais, todėl pralaimėjimas buvo netikėtas. Šįkart visi pagrindiniai futbolininkai liko namuose ir jau rungtynių išvakarėse buvo aišku, kokia sudėtimi žais "Egaleo".

Nepaisant to, visos Lietuvos ir kaimyninių šalių bukmekerių kontoros išbraukė šias rungtynes iš savo pasiūlos, o viena britų kontora buvo sumažinusi koeficientą už "Egaleo" pergalę iki 1,28, nes už graikų laimėjimą Vilniuje buvo pastatytos didžiulės pinigų sumos (beveik 600 tūkst. svarų sterlingų).

Prieš pat rungtynes kad ir negausiai į rungtynes susirinkę futbolo mėgėjai buvo nemaloniai nustebinti bilietus platinusios firmos "Tiketa" nerangumu. Lengvojo automobilio bagažinėje esanti bilietų pardavimo ir spausdinimo įranga po ilgo laukimo pradėjo veikti visiškai priartėjus rungtynių pradžiai, todėl ilgokoje eilėje atstovėję žiūrovai nepamatė susitikimo pradžios, o Rytų tribūnose žiūrovai pasirodė tik po pertraukos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją