Rungtynių pradžia vilniečiai susiklostė labai sėkmingai - jau 32 min. jie pirmavo 2:0, o bendras mačo santykis tapo 5-1. Tuomet jau beveik niekas neabejojo mūsiškių sėkme, tačiau aikštėje ėmė dėtis neįtikėtini dalykai: per dešimt minučių "Žalgiris" praleido tris įvarčius, ir 50 min. rezultatas tapo 2:3.

Nors per likusį laiką abi komandos turėjo progų įvarčiams, rezultatas nebepasikeitė - antrąja sudėtimi rungtyniavę graikai iškovojo pergalę, o "Žalgiris" gavo kelialapį į kitą etapą.

Pirmąjį rungtynių įvartį jau 3 min. pelnė Virmantas Lemežis, o 32 min. rezultatą padvigubino Igoris Morinas.

Po mūsiškių vartininko ir gynėjų klaidos 39 min. rezultatą sušvelnino Prokopijas Sabanas, kuris po minutės iš panašios padėties pataikė į virpstą.

Rezultatas tapo lygus 45 min., kai Karolis Jasaitis nepavojingoje situacijoje baudos aikštelėje pakišo koją svečių kapitonui Ioanniui Chlorosui, kuris pats ir realizavo baudinį.

Iškart po pertraukos pavojingai smūgiavo V.Lemežis, bet 49 min. žiūrovus ištiko dar vienas šokas, kai netoli 11 m atžymos Andrejus Sorokinas pargriovė P.Sabaną, o teisėjo paskirtą baudinį vėl realizavo I.Chlorosas - 2:3.

65 min. P.Sabano smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį ir atšoko į aikštę, o atsakomojoje atakoje Aleksandras Osipovčiius iš arti smūgiavo šalia vartų. Jis nepataikė vartus ir 92 min., nekliudomas iššokęs prieš vartininką.

Kitame etape vilniečių varžovu prancūzų "St. Etienne" ir rumunų Klužo "CFR Ecomax" dvikovos nugalėtojas (pirmasis šių ekipų mačas Rumunijoje baigėsi 1:1).

Statistika:

Vilniaus "Žalgiris" - Atėnų "Egaleo" (Graikija) 2:3 (2:2). Virmantas Lemežis (3), Igoris Morinas (32); Prokopios Sabanas (39), Ioannis Chloros (45-iš 11 m, 50-iš 11m). I rungtynės - 3:1.

Kitų šeštadienio rungtynių rezultatai (skliaustuose pirmų susitikimų rezultatai):

"Hamburg SV" (Vokietija) - Leirijos "Uniao" (Portugalija) 2:0 (1:0)

"Newcastle United" (Anglija) - "Dubnica" (Slovakija) 2:0 (3:1)

Marselio "Olympique" (Prancūzija) - "Young Boys" (Šveicar.) 2:1 (3:2)

"Racing Lens" (Prancūzija) - Varaždino "Varteks" (Kroatija) 4:1 (1:1)

*Olomouco "Sigma" (Čekija) - Dortmundo "Borussia"(Vokietija) 0:0 (1:1)

"Slaven Belupo" (Kroat.) - La Korunjos "Deportivo" (Ispan.) 0:3 (0:1)

Libereco "Slovan" (Čekija) - *Kerkradės "Roda JC" (Olandija) 1:1 (0:0)

"Tampere United" (Suomija) - "Lazio" (Italija) 1:1 (0:3)

"Valencia" (Ispanija) - "Ghent" (Belgija) 2:0 (0:0)

"VfL Wolfsburg" (Vokietija) - "IFK Goeteborg" (Švedija) 2:0 (2:0)

* - komandos patekusios į kitą etapą įvarčio svečiuose dėka.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją