Įvarčius nugalėtojams pelnė Krisas Karklinis 32-ą ir Jevgenijus Kozačiokas 77-ą min. iš 11 metrų baudinio. Latvija su 3 taškais tapo turnyro lydere, o mūsiškiai su vienu tašku yra autsaideriai. Lieka dar vienas mačas tarp latvių ir estų (birželio 3-ią d.).

Gegužės 28-ą pirmas turnyro rungtynes lietuviai Klaipėdoje su estais baigė lygiosiomis 1:1.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtyje šiame turnyre buvo tik du legionieriai - Prancūzijos klubui atstovaujantis vartininkas Edvinas Gertmonas ir Anglijoje šį sezoną žaidęs Deimantas Petravičius.

Rezultatas:

Latvija (U21) 2 - 0 Lietuva (U21)

32' Krisas Karklinis [1 - 0]
77' Jevgenij Kazačiok [2 - 0] (iš 11 metrų baudinio)

Lietuva: Evanas Alexandrowas-Ridley (64 min. Deividas Mikelionis), Lukas Pangonis, Julius Aleksandravičius, Justinas Januševskis, Aldas Korsakas (46 min. Lukas Artimavičius), Klaidas Janonis (46 min. Eligijus Jankauskas), Tomas Bučma (46 min. Donatas Šėgžda), Sigitas Urbys, Justas Lasickas, Arnas Paškevičius (46 min. Danielis Romanovskis), Simonas Stankevičius.

Atsarginiai: Rimvydas Sadauskas, Klaudijus Upstas, Karolis Gvildys, Titas Vitukynas ir Rokas Krušnauskas.

Rungtynių eiga:

Latvijos komanda išsiveržė į priekį po kurioziško įvarčio pirmame kėlinyje, o antrame padidino persvarą, kai realizavp 11 metrų baudinį.

Komandos starto sudėtyje treneris Antanas Vingilys atliko nemažai keitimų - nuo pradžių žaidė vartininkas Evanas Ridley, gynėjas Aldas Korsakas, saugai Klaidas Janonis, Tomas Bučma ir Arnas Paškevičius.

Rungtynių pradžioje lietuviai galėjo išsiveržti į priekį, tačiau po Justo Lasicko perdavimo baudos aikštelėje iš 12 metrų A. Paškevičius smūgiavo šalia vartų.

Visgi sužaidus daugiau nei pusvalandį, pasižymėjo Latvijos rinktinė. Po perdavimo iš krašto kamuolys aukšta trajektorija netikėtai nusileido virš galvos vartininkui ir atsidūrė tinkle. Prabėgus dar kelioms minutėms po analogiško epizodo kamuolys atsimušė į virpstą.

Praleidę įvartį lietuviai kiek sutriko ir latviai galėjo pasižymėti dar, tačiau pora kartų vartus sėkmingai apgynė E. Ridley.

Po pertraukos Lietuvos komandoje atlikta nemažai keitimų, tačiau tai nepadėjo perlaužti rungtynių eigos. 77 min. po apmaudžios klaidos gynyboje Sigitas Urbys pargriovė varžovą ir 11 metrų baudinį realizavo J. Kažačiokas.

Baltijos jaunimo taurės nugalėtojas paaiškės penktadienį Estijoje po latvių ir estų rungtynių.

Lietuvos jaunimo (U21) futbolo rinktinė

Turnyro lentelė:

1.Latvija (U21)11002:03
2.Estija (U21)10101:11
3.Lietuva (U21)20111:31

Latvijos (U21) ir Lietuvos (U21) futbolo rinktinių starto sudėtys