Paradoksas – vienintelis imtynininkas, prasimušęs į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, tauragiškis Edgaras Venckaitis savo krašte ko gero liks be pasekėjų. Kaip ir pasaulio ar Europos čempionatų prizininkai Svajūnas Adomaitis, Valdemaras Venckaitis.

Imtynių saulėlydį Tauragėje dar kokiam laikui gali atitolinti jaunesnieji Venckaičių dinastijos atstovai – Darius ir Mindaugas. Bet kas toliau? Panašu į tai, kad elitinių atletų rengimo mašina grimzta į dugną.

Kol Tauragė kuisiasi nežinomybėje, imtynių rinkoje atsirado naujas žaidėjas – imtynių centras iš Gargždų. Šiemet beveik visose varžybose dalyvavo šio centro imtynininkai su treneriu Egidijumi Gikaru priešakyje.

Jaunųjų atletų kovos ant imtynių kilimo parodė, kad šalies imtynių pasaulyje vyksta judėjimas ir vakarykščius favoritus kiekvieną akimirką pasiryžę į šoną pastūmėti ambicingi varžovai. Jei praeitais metais dominavo Vilniaus miesto ir Joniškio rajono komandos, tai šiemet sublizgėjo klaipėdiečiai. Uostamiesčio sportininkai laimėjo trečdalį viso čempionato aukso. Namo į pajūrį Klaipėdos komanda išvyko su penkiais pirmos vietos, dvejais sidabro ir penkiais bronzos medaliais.

„Tai kruopštus Klaipėdos miesto trenerių įdirbis. Dar prieš 3-4 metus Artūras Ševelkovas džiaugėsi, kad duris atvėrė naujos specializuotos imtynių salės, kurias lanko daug mažų vaikų“, - apie kolegų pasiekimus pasakoja rinktinės treneris Vladimiras Audickas.

Specialistai atkreipė dėmesį į čempionų titulus iškovojusius Vilių Adomavičių iš Marijampolės, vilnietį Roką Čepauską, Jokūbą Gugą iš Panevėžio, Karolį Petravičių iš Klaipėdos, joniškietį Pijų Baldyšių ir Visagino atletą Sergejų Kolodiną.

„Šie imtynininkai turi neblogą techninę bazę, jie šiandien aiškiai išsiskiria iš beveik pusantro šimto į Anykščius atvykusių atletų būrio, todėl visai tikėtina, kad ateity jie galės papildyti Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinių gretas“, - pajėgiausius savo amžiaus grupės jaunuosius atletus vertino Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas.

Anykščiuose ant imtynių kilimo kovojo 131 atletas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją