100 metrų barjeriniame bėgime S.Tamošaitytė distanciją įveikė per 14,67 sek. ir užėmė 21-ąją poziciją. Norint patekti į pusfinalininkų šešioliktuką lietuvaitei reikėjo bėgti 0,17 sek. greičiau. Atletė po parengiamųjų bėgimų teigė, kad rezultatu yra patenkinta: “Nuotaika labai sugedo, kai pamačiau, kokiu prastu oru reiks dalyvauti, todėl rezultatas, manau, yra tikrai neblogas. Prieš bėgimą labai jaudinausi, nes norėjau patekti į pusfinalį”.

Pirmąją vietą kvalifikacijoje iškovojo Norvegijos atstovė Christina Vukičevič, kuri distanciją įveikė per 13,83 sek.

E.Petrauskas trečiuoju bandymu diską nusviedė 46,60 m ir tarp 12 geriausiųjų metikų nepateko. Lietuvis užėmė 15-ąją vietą, o iki dvyliktuko jam pritrūko 3,6 m. Geriausiai tarp diskininkų pasirodė estas Margusas Huntas - 57,02 m.

“Net neįsivaizduoju, kodėl taip nepavyko… Galbūt sukliudė prastas oras, taip pat labai jaudinausi. Sunku, kai visi iš tavęs tikisi tiek daug”, - liūdnai kalbėjo E.Petrauskas. Atleto nuomone, dalyvauti tokio lygio varžybose namuose yra ne pliusas, o minusas.

Rytinėse varžybose dalyvavęs E.Petrauskas, kurio asmeninis šio sezono rekordas yra 55,90 m, buvo vienintelis mūsų šalies atstovas įvykdęs normatyvą, suteikusį teisę dalyvauti šiame Europos čempionate. Sonata Tamošaitytė ir Liubov Novosad dalyvavo šeimininkų teisėmis.

Vilnietė L.Novasad 3000 m kliūtinio bėgimo parengiamajame etape buvo paskutinė 26-a (11:51.07). Norint patekti į pusfinalį sportininkei reikėjo bėgti net 1 min. 17,11 sek. greičiau. Sportininkė po finišo neslėpė liūdesio ir nusivylimo: “Perdegiau psichologiškai, nors fiziškai ir buvau pasiruošusi”.

Geriausią rezultatą rungtyje pasiekė latvė Polina Jelizarova, kuri distanciją įveikė per 10 min. 32,46 sek.

Vakarinės varžybos šiandien prasideda 14.40 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją