Paskutiniai apdovanojimus išsidalijo jauniausi varžybų dalyviai: tarp aštuonmečių futbolininkų nugalėjo Vilniaus FK „Granitas“, septynmečių turnyro nugalėtojų taurę į Kauną išsivežė FM „Tauras“ atstovai, o tarp pačių mažiausių turnyro dalyvių – 2010 metų gimimo vaikų – nepralenkiama buvo sostinės TFA „Milanas“ komanda.

Daugiau nei tūkstantis futbolą žaidžiančių vaikų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių atstovavo 67 komandoms jau ketvirtus metus iš eilės šįmet vykusiame „McDonald‘s Cup“ tarptautiniame turnyre. Per keturias varžybų dienas sužaistos net 195 rungtynes.
Vaikų futbolo turnyro nugalėtojai

Paskutines dvi turnyro dienas futbolo aikštelėse varžėsi jauniausi jo dalyviai. 2008 metų gimimo vaikų komandų turnyro nugalėtojais tapo sostinės FK „Granitas“, trijų komandų turnyro finalo etape net 9:0 laimėję prieš Kauno FM „Fortūną“ ir 3:3 sužaidę su Vilniaus FM „Ateitimi“. Pastaroji 2:0 nugalėjo laikinosios sostinės atstovus ir turnyro galutinėje komandų rikiuotėje liko antra.

Net 20 vaikų futbolo komandų šįmetiniame „McDonald‘s Cup“ turnyre dalyvavo septynmečių vaikų grupėje. Pusfinalyje dėl 1-4 vietų susitiko dvi Vilniaus komandos: FK „Granitas“ ir FM „Žaibas“. 3:0 šias rungtynes laimėjo jaunieji granitiečiai. Kitame pusfinalyje žaidė svečiai iš Latvijos Rygos rajono BFC „Salaspils-2“ ir Kauno FM „Tauro“ futbolininkai. Po atkaklios kovos savo pranašumą prieš latvius 3:1 įrodė kauniečiai. Lietuviškame finale šį kartą pranašesni buvo laikinosios sostinės atstovai – jie prieš FK „Granitą“ laimėjo 3:1.

Pirmą kartą turnyro istorijoje surengtame 2010 metų gimimo vaikų turnyre dalyvavo šešios mažiausių futbolininkų komandos. Tačiau ir šiame turnyre netrūko atkaklių kovų ir dar daugiau emocijų. Aktyviai palaikomi savo gerbėjų, daugiausia pergalių šiame turnyre iškovojo jaunieji talentai iš Vilniaus TFA „Milanas“ futbolo akademijos, antri liko FM „Margiris“, o treti – turnyro šeimininkai FM „Audra“ komandos atstovai.

Vienas šio turnyro organizatorių futbolo mokyklos „Audra“ direktorius Nerijus Budraitis džiaugėsi ne tik kiekvienais metais sparčiai augančiu dalyvių skaičiumi, bet ir aukšto sportinio lygio varžybomis.

„Itin džiugina, kad mūsų turnyre vis sėkmingiau pasirodo Lietuvos komandos ir tampame vis mažiau svetingi svečiams iš kaimyninių šalių, kalbant apie nugalėtojų ir prizininkų skaičių. Nors šiame turnyre pralaimėjusių nebūna – visus lydi išskirtinė futbolo šventės emocija ir visiems dovanojame gausybę turnyro rėmėjų įsteigtų prizų, nepaisant turnyre užimtos vietos. Džiaugiamės, kad turnyras tampa savotišku išskirtinio vaikų futbolo turnyro prekiniu ženklu, kuriame dalyvauti nori visi. Gaila, kad šiemet dėl riboto stadiono nuomos laiko negalėjome sutalpinti visų norinčių čia dalyvauti, tad kitais metais tikimės dar labiau išplėsti tiek turnyro dalyvių skaičių, tiek jų geografiją“, – apie turnyrą kalbėjo futbolo mokyklos „Audra“ direktorius.

Turnyras yra „McDonald‘s“ restoranų tinklo Lietuvoje remiama iniciatyva, kuris vyko jau ketvirtus metus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)