Praėjus 25 metams nuo Z. Juknos mirties, knygą pagal žmonos Irenos pateiktus rankraščius parengė žinomas muziejininkas ir dailininkas Vytautas Gudelis, pridėjęs daug iliustracijų iš savo archyvo, o ją operatyviai išleido leidykla "Žara". 152 puslapių knygą sudaro paties Z. Juknos parašyti prisiminimai apie svarbiausias varžybas, kurie spausdinti "Sporto" laikraštyje, ir jį geriausiai pažinojusių žmonių prisiminimai apie jį.

"Zigmas Jukna buvo neeilinis žmogus - ir ne tik sportininkas. Jis nebuvo dvimetrinis milžinas, o labai užsispyręs kovotojas", - sakė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas apie olimpietį.

Legendinio sportininko sūnus, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Artūras Jukna pabrėžė, kad tėvas jam buvo didžiulis autoritetas. "Jis turėjo rašytojo talentą, mėgo poeziją, laisvai kalbėjo vokiškai, turėjo aktorinių sugebėjimų, todėl būtų save realizavęs ir kitose srityse", - sakė A. Jukna.

Pasak buvusio Z. Juknos porininko Antano Bagdonavičiaus, "Zigmo gyvenimo pulsas buvo 240, todėl jis visur degė iniciatyva ir dėl to užkliuvo tuometinei tarybinei valdžiai, kuri slopino jo tarptautinę karjerą".

Knygos rengėjas V. Gudelis prisiminė, kad jo pažintis su Z. Jukna įvyko neeilinėmis aplinkybėmis Romos olimpinėse žaidynėse, kur lietuvių dvivietė iškovojo sidabrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją