„DNB | NIKE We Run Vilnius“ bėgimo renginys Lietuvoje organizuojamas jubiliejinį – jau penktą – kartą. Tarptautinio lygmens varžybose bėgikai savo ištvermę tradiciškai išbandė trijose distancijose: 21,098 km, 10 km ir 5 km, o mažųjų bėgikų lauks specialus „DNB šeimos“ bėgimas.

Varžybose dalyvavo ir gausi DELFI žurnalistų komanda. Bėgimo informacinio partnerio atstovas Kęstutis Cemnolonskis džiaugėsi didėjančiu dalyviu skaičiumi.

„Jau ne pirmi metai, kuomet DELFI dalyvauja šiame bėgime, – sakė 10 km nubėgęs K. Cemnolonskis. – Esame bėgimo informacinis partneriai, todėl labai džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti prie šio tūkstančius sportininkų sujungiančio renginio.

Taip pat džiugina tai, kad kiekvienais metais didėja ne tik viso renginio bėgikų skaičius, bet ir DELFI komanda. Pats pradėjau bėgti prieš ketverius metus, kai mūsų komanda buvo dar maža, tačiau dabar ji jau padvigubėjo. Tačiau mes bėgame ne dėl rezultato – svarbiausia gera nuotaika ir sveika gyvensena.“

Pusmaratonyje triumfavo svečias iš Baltarusijos

Geriausiai 21 km distancijoje pasirodė svečias iš Gardino Ihar Tsetserukou. Jis ne tik laimėjo aukso medalį, bet ir buvo apdovanotas 500 DNB eurų, 200 „Nike“ eurų bei 3 mėnesių sporto klubo „Impuls“ abonementu.

Moterų bėgime antrus metus iš eilės nepralenkiama buvo iš Šiaulių kilusi olimpietė Rasa Drazdauskaitė. Jai taip pat atiteko piniginiai DNB ir „Nike“ prizai bei 3 mėnesių narystė „Impuls“ klube.

Antras vietas pusmaratonyje užėmė taip pat į Rio de Žaneirą keliausiantys Remigijus Kančys ir Vaida Žusinaitė (po 250 DNB ir 200 „Nike“ eurų čekį bei 2 mėn. abonementą), o trečias – praėjusiais metais 10 km bėgime triumfavęs Valdas Dopolskas ir Loreta Bliujienė (po 200 DNB ir 100 „Nike“ eurų čekį bei 1 mėn. abonementą).

10 km čempionė – olimpietė

10 km rungtyje greičiausiai bėgo Darius Sadeckas, o tarp moterų nepralenkiama buvo būsima Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Diana Lobačevskė. Abu nugalėtojai be aukso medalių dar laimėjo „Nike“ 300 eurų čekį ir 3 mėnesių „Impuls“ narystę.

Po pergalės D. Lobačevskė teigė šią vasarą daugiau nebedalyvausianti jokiuose bėgimuose bei visą dėmesį sutelksianti į pasiruošimą olimpinėms varžyboms.

Antromis vietomis tenkinosi Tomas Rezgys ir Milda Vilčinskaitė (po 200 eurų ir 2 mėn. narystę), o bronziniais apdovanojimais – Andrejus Jagorovas ir Rita Balčiauskaitė (po 100 eurų ir 1 mėn. narystę).

Bėgimo šventę vainikavo DNB šeimos bėgimai bei 5 km bėgimas, kuriame dalyvavo net 3,5 tūkst. bėgikų. Jame greičiausi buvo Justinas Beržanskis ir Milda Vilčinskaitė. Antrąsias vietas užėmė Šarūnas Mockus ir Aurelija Tamašauskaitė, o trečiąsias – Modestas Dirsė ir Evelina Miltenė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)