Vietų simbolinėje turo rinktinėje nusipelnė visų laimėjusių komandų atstovai bei įvartį praleidęs, tačiau puikias rungtynes sužaidęs Jonavos „Lietavos“ futbolininkas.

Vartininkas – Giedrius Kvedaras („Lietava“)

Dėl to, kad Jonavos komanda ture praleido vos vieną įvartį, aikštės šeimininkai visų pirma turėtų dėkoti savo vartininkui. G. Kvedaras rungtynėse prieš čempioną buvo tiesiog puikus. Jis neleido įmušti prieš vartus iššokusiam Simonui Stankevičiui, neįtikėtinai sugavo Manto Kuklio smūgį, virš skersinio nukreipė Vytauto Lukšos šūvį, keletą kartų laiku paliko vartus, drąsiai krisdamas varžovams po kojomis – tiek darbo neturėjo nei vienas kitas vartininkas. Tarp geriausių turo futbolininkų išrinktas antrą kartą.

Gynėjas – Markas Beneta („Atlantas“)

Krašto gynėjų svarbą „Atlanto“ komandai vyr. treneris Konstantinas Sarsanija pabrėžė ne kartą. Antra sykį į turo rinktinę patekusiam M. Benetai teko nelengva užduotis prižiūrėti vieną pavojingiausių žalgiriečių – Leonidą Mušnikovą. Paprastai keliantis daug nemalonumų varžovams keliantis rusas šiose rungtynėse buvo beveik nematomas ir sėdo ant suolo nesužaidęs valandos. Gynėjo sąskaitoje privalėjo atsirasti ir rezultatyvus perdavimas po puikaus reido link vartų, bet klaipėdiečių puolėjas vartininko neįveikė.

Gynėjas – Linas Klimavičius („Žalgiris“)

Įvarčiu padovanojęs čempionui LFF taurę finale Telšiuose, L. Klimavičius išplėšė pergalę ir Jonavoje, smūgiu galva pirmojo kėlinio pabaigoje pasiuntęs kamuolį į tinklą. I rato pabaigoje gynėjas buvo praradęs vietą „Žalgirio“ starto vienuolikėje, tačiau po to, kai į ją sugrįžo, Vilniaus komanda per penkerias rungtynes iškovojo keturias pergales ir praleido vos vieną įvartį – ženklas, kad gynybos širdyje rungtyniaujantis L. Klimavičius savo darbą atlieka puikiai. Į simbolinę turo rinktinę išrinktas antrą kartą.

Gynėjas – Arūnas Klimavičius („Trakai“)

Penktą kartą tarp geriausių turo žaidėjų patenkantis A. Klimavičius yra nepakeičiama detalė riterių gynybiniuose bastionuose. Nors „Utenis“ – paskutinė „SMScredit.lt A lygos“ komanda, tačiau gyvenimas savo aikštės pusėje ramus nebuvo, nes Aukštaitijos komanda kovo iki pabaigos ir drąsiai ėjo į priekį, neleisdama svečių gynėjams atsipalaiduoti. „Trakai“ nepraleido, o A.Klimavičius vėl buvo uola, į kurią atsimušdavo uteniškių puolimo bangos.

Gynėjas – Francesco Floresas („Stumbras“)

Atvykęs į komandą kostarikietis iškart įsitvirtino Kauno komandos pagrinde ir vis labiau pripranta prie lietuviško futbolo subtilybių. Susilaukdavęs kritikos už pomėgį nuolat jungtis į komandos atakas, legionierius, panašu, šio įpročio jau atsisako ir tampa vis patikimesniu „Stumbro“ gynybos linijos žaidėju. Mače prieš „Sūduvą“ gynėjas negailėjo nei savęs, nei varžovų bei kartą išgelbėjo kauniečius nuo didelių nemalonumų krūtine sustabdydamas kamuolį tiesiog ant vartų linijos po Vaido Slavicko smūgio. Rinktinėje – antrą kartą.

Saugas – Mantas Kuklys („Žalgiris“)

Jei pergalingus įvarčius pastaruoju metu čempionų gretose muša A.Klimavičius, tai rezultatyvius perdavimus jam atlieka ne kas kitas, o M. Kuklys. Saugas šiose rungtynėse buvo labai matomas ir aktyvus, puikiai valdė žaidimą, skirstė perdavimus komandos draugams ir tik šiek tiek nusimušęs taikiklis neleido iš aikštės išeiti su dubliu sąskaitoje – dusyk puikiose pozicijose smūgiui atsidūręs žalgirietis kartą apmaudžiai nepataikė į vartus, kitą jo smūgį sugebėjo atremti varžovų vartininkas. Tarp geriausiųjų turo žaidėjų – antrą kartą.

Saugas – Nerijus Mačiulis („Stumbras“)

Galbūt tai malonus sutapimas, tačiau vos tik vienas labiausiai patyrusių „Stumbro“ futbolininkų susigrąžino fizinę kondiciją, leidžiančią žaisti visas rungtynes, per paskutinius trejus mačus Kauno komanda nepralaimėjo. Mače su „Sūduva“ jis pradėjo ne vieną kauniečių greitą ataką, taip pat palaikydavo kamuolį aikštės viduryje, leisdamas kiek atsikvėpti savo gynybos linijai. Būtent po N. Mačiulio perdavimo į baudos aikštelę buvo ir įmuštas vienintelis mačo įvartis, o futbolininkas neliko neįvertintas – debiutas turo rinktinėje.

Saugas – Olegas Dmitrijevas („Atlantas“)

Vien už savo stebuklą mušant antrąjį įvartį, kai, prispaustas prie galinės linijos trijų varžovų, kažkokiu būdu sugebėjo atlikti rezultatų perdavimą, „Atlanto“ legionierius nusipelnė vietos geriausiųjų vienuolikėje. Trečiose rungtynėse iš eilės rusas nepalieka aikštės nesukūręs komandos draugui įvarčio. Mače prieš „Kauno Žalgirį“ jis vėl kėlė nemalonumus varžovams aštriais perdavimais standartinėse padėtyse. Galėjo įmušti ir pats, tačiau kontratakos metu sudelsė, o perdavimą komandos draugui atliko per vėlai. Į rinktinę išrinktas trečią kartą.

Puolėjas – Abdoulas Sylla („Atlantas“)

Įvarčių skonį pajutęs uostamiesčio komandos legionierius įsibėgėjo taip, kad ne tik įmušė jau trečiose rungtynėse paeiliui, bet ir tiek pat sykių įgijo bilietą į turo rinktinę. Negana to, į „Kauno Žalgirio“ vartus puolėjas kamuolį pasiuntė dusyk ne tik pavydamas, bet ir aplenkdamas komandos draugą Maksimą Maksimovą lygos rezultatyviausių futbolininkų sąraše. Tiesa, A. Sylla turėtų susirūpinti savo efektyvumu, nes į varžovams šiose rungtynėse galėjo įmušti dar bent tris kartus, tačiau kartą jo įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, vėliau kelios akistatos su aikštės šeimininkų vartininku baigėsi pastarojo mini pergalėmis.

Puolėjas – Nerijus Valskis („Trakai“)

Tris rungtynes praleidęs, bet po traumos į rikiuotę sugrįžęs N. Valskis dar nėra pačios geriausios formos, tačiau ir tokio puolėjo „Trakams„pakako pergalei pasiekti. Saugas blykstelėjo kėlinio viduryje ir taip ryškiai, kad per porą minučių įsūdė „Uteniui“ du įvarčius, iš pradžių įmušdamas galva, o netrukus ir iššokęs prieš vartus bei įveikęs vartininką Pavelą Leusą akistatoje. Antrasis riteris, į turo rinktinę išrinktas penktą kartą.

Puolėjas – Eduardo („Stumbras“)

Pažymėjęs debiutą „Stumbre“ įvarčiu, vėliau legionierius iš Brazilijos pasižymėjo tik iššvaistytomis progomis. Tačiau mače prieš „Sūduvą“, pirmąsias sezone rungtynes be keitimo sužaidęs Eduardo buvo vienas svarbiausių komandos pergalės kalvių. Puolėjas ne tik individualiu meistriškumu palaikydavo kamuolį, provokavo varžovų pražangas, o tai pat įmušė vienintelį mačo įvartį, laimėjęs dvikovą prieš varžovo gynėją ir technišku smūgiu nepalikęs vartininkui jokių šansų. Debiutas geriausių turo futbolininkų vienuolikėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją