FK „Navigatoriai“

"Navigatoriai" logotipas

Kung fu nėra pagrindinis šios komandos skiriamasis bruožas. Bent jau Vilniaus „Navigatoriai – LT Aqua“ ekipos atstovai nedominuoja nedrausmingiausių Lietuvos futbolo federacijos (LFF) III lygos (ketvirtos pagal pajėgumą šalyje) žaidėjų sąrašuose.

Tai, kad kovos menai buvo deramai konvertuoti į kitą sporto šaką, įrodo 2005 metais įkurto mėgėjų klubo logotipe priešininkus vanojančio „sensėjaus“ avimi futbolo bateliai.

Ir mušti varžovus pagal futbolo taisykles „navigatoriams“ sekasi puikiai. Iš žemesnio diviziono šiemet pakilusi komanda iškart užėmė turnyro lentelės viršūnę, skriausdama konkurentus nepadoriais rezultatais.

„Navigatorių“ oponentams baimės turėtų įpūsti ne tik komandos emblema. Aikštėje jų laukia akistata su kito itin vyriško sporto emisaru – Lietuvos regbio federacijos prezidentu Ryčiu Davidovičiumi.

KK „Rinktiniai“

"Rinktiniai" logotipas

Tai – tikri šio amžiaus vaikai. Į savo logotipą jie turbūt sutalpino visą įmanomą informaciją: komandos istoriją, sudėtį, rezultatus, statistiką, rėmėjus, kontaktus ir t.t. Reikia tik prietaiso, galinčio nuskaityti šį dvimatį brūkšninį kodą.

O kad būtų aišku ir žiūrint plika akimi, logotipe centre guli pagrindinė „Rinktinių“ darbo priemonė – krepšinio kamuolys. Juo mėgėjų kolektyvas bando skintis kelią į Vilniaus krepšinio lygos (VKL) aukštumas. Tiesa, kol kas dar reikia tenkintis antru VKL divizionu, bet bent jau technologinėse logotipų lenktynėse lygių „Rinktiniai“ neturi.

FK „Fazė“

"Fazė" logotipas

Klubo metraščiuose rašoma, kad 2002 metais susibūrę futbolo entuziastai pavadino komandą pagal daugumos darbovietę – „Hansabank“. Po dvejų metų atsirado solidus rėmėjas – „Vakarų skirstomieji tinklai“ (VST). Tad teko keisti ir pavadinimą, ir logotipą.

Iki šių dienų verslo registruose neišsilaikė nei „Hansabanko“, nei VST vardai. Užtat „Fazė“ tebekibirkščiuoja, grasindama nupurtyti priešininkus lyg neatsargius paukštelius komandos emblemoje.

Sostinės Sekmadienio futbolo lygos (SFL) senjorų (35+) čempionate „Fazė“ laikosi lyderių trejete. Žiūrint į komandos paraiškoje išdėstytą Vilniaus „Žalgirio“ desantą, ir tai atrodo kuklus rezultatas: vien ko vertos Lietuvos čempionų trenerių Andriaus Skerlos, Audriaus Paškevičiaus ir vyriausiojo stratego Valdo Dambrausko pavardės. O kur dar buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės saugas Tomas Ražanauskas ir (informacija teisėjams) SFL prezidentas Paulius Malžinskas. Bėda ta, kad prisišaukti į rungtynes sunkiąją artileriją „Fazei“ nepavyksta beveik niekada, tad įvarčius mušti tenka vienam „Žalgirio“ dalininkų Mindaugui Kasperūnui.

MFK „Blizgės“

"Blizgės" logotipas

Negalvokite, kad futbolas ir žvejyba – perdėm vyriški užsiėmimai. Ypač – pamaryje.

Šilutės merginų futbolo komanda „Blizgės“ apie tai nenori nieko girdėti. Klubo įkūrėjos ir trenerės Giedrės Lukšaitės auklėtinės kamuolį gainioja įvairiuose renginiuose – ant vejos ir salėje. O ekipos paskyra socialiniame tinkle leidžia tvirtinti – „Blizgės“ ir Barselonoje „Blizgės“.

"Blizgės" logotipas "Camp Nou" stadione

BC „Egzistenciniai klausimai“

"Egzistenciniai klausimai" logotipas

„Kokia prasmė? Olė, olė!“ Pabandykite tai sušukti – gal priims į „Egzistencinių klausimų“ komandą, šiemet suvienijusią itin margaspalvę kompaniją.

Jos sudėtyje – ne įžaidėjai ir krašto puolėjai, o literatai, rašytojai, šachmatininkai, skulptoriai, žurnalistai bei kitos kultūros paliestos asmenybės. Krepšinio mėgėjai debiutavo VKL pavasario turnyre.

Susitvarkyti su oranžiniu kamuoliu jiems sekėsi ne ką geriau nei Sizifui – su savuoju akmeniu. Bet užkietėjusiems egzistencialistams nesėkmės ar pergalės kelia vienodai ironišką šypseną, ar ne?

FC „Old School“

"Old School" logotipas

Jeigu šios komandos logotipo kontūrai jums primena saulutę, išsyk pereikite prie kito klubo. Jeigu kyla kitokių asociacijų ir darosi smalsu, kas slypi po kamšteliu, trumpai susipažinkite.

„Old School“ pasivadinę kauniečiai pernai rungtyniavo žemiausiame – ketvirtame – Lietuvos futbolo mėgėjų lygos (LFML) divizione. Internacionaliniam kolektyvui sekėsi pernelyg gerai – užimta antra vieta. Todėl šį sezoną komanda pradeda palypėjusi aukštyn.

Sprendžiant iš ekipos paraiškos, joje susibūrė ne vieno žemyno atstovai. Svarbiausia tai, kad, nors amžiaus vidurkis ir nėra didelis, visi žaidėjai – pilnamečiai. Taigi, pirmyn, „Old School“!

KK „Fejaskalbeja.lt“

"Fejaskalbeja.lt" logotipas

Neįprastas krepšiniui pavadinimas, neįprastas ir logotipas.

Bet paaiškinimas labai paprastas: „Fėja skalbėja“ skalbia ne tik varžovus (tiesą sakant, tai tėra užklasinė veikla), bet ir skalbinius.

2012 metais susibūrusi komanda atstovauja to paties pavadinimo sostinės skalbyklai ir rungtyniauja aukščiausiame VKL divizione. Reikia manyti, kad pagal aprangų skalbimo dažnį mėgėjų krepšinyje šie vyrukai neturi konkurentų.

FC „Rabobank“

"Rabobank" logotipas

„Bankininkai“ išsiskiria tuo, kad jų komandoje rungtyniauja vien legionieriai. O po rungtynių Mini futbolo lygos (MFL) žemiausiame divizione jie turbūt renkasi žiūrėti serialo „Gelbėtojai“.

Labiau nei Pamela Anderson „Rabobank“ žaidėjus įkvepia Davidas Hasselhoffas, kuris, sprendžiant iš logotipo, yra komandos veidas ir siela.

FK „S.P.L.K.“

"S.P.L.K." logotipas

D. Hasselhoffas turbūt visiškai neimponuoja Šalčininkų futbolo mėgėjams, kadangi jie meldžiasi kitam stabui.

Pergales rajono futbolo turnyruose „S.P.L.K.“ švenčia skambant maištingoms sovietinės roko grupės „Kino“ lyderio Viktoro Cojaus dainoms. Revoliucingai nusiteikusi ir pati komanda, egzistuojanti nuo 2008 metų. Vieni jos pavadinimo šifruotėje įžvelgia „Sporto, poilsio ir laisvalaikio klubą“, kiti vadina tiesiog „spaliukais“.

FK „Kruša-Basica“

"Kruša-Basica" logotipas

Didžiausia Lietuvos futbolo kontroversija, šiurpinanti dorovingus ir dievobaimingus šalies futbolo mėgėjus.

Anot Vilniaus „Kruša-Basica“ komandos vadovo Valiaus Bagdono, gūdžiais 2004-aisiais būreliui entuziastų nusprendus pradėti žaisti futbolą, pavadinimas gimęs spontaniškai. Turbūt tuo metu už lango dangus maišėsi su žeme. Iš debesų krito futbolo kamuoliai, kurių komandos logotipe – ne vienas, o du. Tarp jų – mįslingos paskirties mechanizmas. Yra manančių, kad su Archimedu pastarasis neturi nieko bendra, ir dailininko idėją aiškinančių lytiniu švietimu. Vis dėlto tokia versija niekada nebuvo oficialiai patvirtinta.

Kaip ten bebūtų, periodiškai atsinaujinantis visuomenės dėmesys netruko „Kruša-Basica“ futbolininkams rungtyniauti ketvirtoje pagal pajėgumą šalies lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)