Trakų irklavimo bazė pažįstama daugumai pajėgiausių žemyno ir visos planetos irkluotojų.

Ateinančią vasarą senojoje Lietuvos sostinėje bus surengtas Europos jaunių (iki 19 metų) čempionatas. Ne kartą Trakuose viešėjo ir pasaulinių renginių dalyviai: tiek jaunių (2002 ir 2012 metais), tiek jaunimo (2013), tiek studentų (2006) čempionatų, tiek ir veteranus sutraukiančios „Masters“ regatos (2008).

Bet išvysti stipriausių planetos irkluotojų pačiame jų jėgų žydėjime Lietuvos publika iki šiol neturėjo progos.

Ambicijas surengti aukščiausio rango varžybas Lietuvos irklavimo federacija (LIF) puoselėja jau ne vienerius metus. Labiausiai jas gesina būtina Galvės ežere esančio kanalo plėtra: suaugusiųjų čempionatams reikalingas aštuntas irklavimo takas.

Į pagalbą ieškant išeičių, kaip atlikti darbus saugojome teritorijoje, pasitelktas FISA vadovas J. Ch. Rollandas. Antradienį į Vilnių trumpam vizitui atvykęs prancūzas ketina susitikti su Trakų savivaldybės atstovais, šalies sporto vadovais ir ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

„Norime pasikalbėti su Lietuvos valdžios institucijų atstovais ir įsitikinti, kad ateityje čia galėsime rengti tarptautines varžybas. Trakuose jau vyko daug čempionatų, norėtume, kad taip būtų ir ateityje“, – DELFI teigė J. Ch. Rollandas.

Kartu su prezidentu į Lietuvą atskrido FISA techninė delegatė iš Bulgarijos Svetla Otzetova. Irklavimo kanalų projektavimo ekspertė turi minčių, kaip būtų galima patobulinti bazę Trakuose.

„Jos nuomone, pridėjus aštuntą taką tai būtų aukščiausio lygio trasa, kurioje galėtų vykti ir pasaulio čempionatas. Toks mūsų tikslas. Patirties turime, mumis pasitiki. Konkurentų visada bus, bet, praplėtus kanalą, tikimybė surengti pasaulio čempionatą būtų didelė“, – DELFI tvirtino LIF prezidentas Dainius Pavilionis.

Kasmet vykstančių planetos pirmenybių tvarkaraštis patvirtintas ketveriems metams į priekį. Šiemet sportininkus sukvies Olandijos uostamiestis Roterdamas, vėliau čempionatas keliaus per Sarasotą (JAV), Plovdivą (Bulgarija), Otensheimą (Austrija).

Artimiausios pirmenybės, kurias surengti galėtų pretenduoti Lietuva, vyks 2020 metais. Anot J. Ch. Rollando, lietuviai turi „geras galimybes“ tapti šeimininkais, bet jokių datų FISA vadovas nenurodė.

„Esu laimingas, kad irklavimas Lietuvoje yra sėkminga sporto šaka. Manau, medalių iškovosite ir Rio de Žaneire“, – pridūrė prancūzas, karjeros irklavimo take metais pats kartą tapęs olimpiniu čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)