Trečiadienį Duisburge (Vokietija) prasidėsiančiose olimpinėse atrankos varžybose vienviečių baidarių 1000 metrų distancijoje startuos Mindaugas Maldonis. Jis bus vienintelis lietuvis olimpinėse atrankos varžybose.

„Konkurencija – didžiulė, nes į olimpiadą pateks tik du geriausi, o dar nemažai garsių baidarininkų neturi olimpinių kelialapių. Pagrindinis mano tikslas – visą distanciją irkluoti be klaidų ir pasiekti geriausią savo rezultatą. Prieš atrankos varžybas įgijau gerą sportinę formą, sieksiu konkuruoti su tituluotais varžovais dėl olimpinio kelialapio“, – sakė M. Maldonis.

Praėjusiais metais pasaulio čempionate debiutavęs M. Maldonis užėmė 31 vietą.

„Olimpinės atrankos varžybos bus gera proga įvertinti, kaip Mindaugui pavyko iš jaunimo pereiti į suaugusiųjų sportą. Iškovoti olimpinį kelialapį bus be galo sunku, tačiau svarbiausia, kad jis kovotų iki galo ir pasiektų gerą rezultatą“, – teigė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Po olimpinių atrankos varžybų Duisburge gegužės 20 d. prasidės pasaulio taurės varžybos. Po jų gali paaiškėti galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis, vyksianti į Rio.

200 metrų kanojų vienviečių irklavimo varžybose įvyks antroji kanojinininkų Henriko Žustauto ir Vadimo Korobovo dvikova. Pergalės atveju, H. Žustautas užsitikrins olimpinį kelialapį, jeigu laimės V. Korobovas, lemiama dvikova persikels į Lietuvos čempionatą Trakuose.

Pasaulio taurės varžybose startuos ir kiti olimpiečiai – baidarininkas Ignas Navakauskas (200 m baidarė vienvietė), Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas (200 m baidarė dvivietė) bei Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas (1000 m baidarė dvivietė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)