Olandas pernai tapo jauniausiu pilotu debiutavusiu F-1 lenktynėse bei jauniausiu sportininku, kuriam pavyko čempionate iškovoti taškų. Dabar 18-metis M. Verstappenas – jauniausias F-1 lenktynių nugalėtojas.

Olandas Ispanijoje vykusiose lenktynėse įveikė abu „Ferrari“ pilotus ir padovanojo pirmąją pergalę „Red Bull“ ekipai nuo 2014 m. Belgijos GP.

„Tai neįtikėtina. Negaliu patikėti, kad man pavyko nugalėti lenktynėse“, – sakė M. Verstappenas. – Tai buvo puikus etapas. Ačiū komandai, kad davė man tokį gerą automobilį. Nugalėti pirmą kartą sėdus prie „Red Bull“ automobilio vairo – tai neapsakomas jausmas.“

Olandas pridūrė, kad paskutiniai lenktynių ratai, kuomet reikėjo atlaikyti K. Raikkoneno spaudimą, nebuvo lengvi:

„Man tai buvo lyg ištvermės lenktynės. Ypač paskutiniai 10 ratų. Negalėjau patikėti, kad pirmauju lenktynėse. Šiandien viskas susiklostė gerai. Neturėjome bėdų su padangomis, taktika taip pat buvo gera.“

S. Vettelis: tai buvo Maxo diena

Sebastianas Vettelis po Ispanijos GP lenktynių pagyrė M. Verstappeną dėl iškovotos pergalės iškart po persikėlimo „Toro Rosso“ ekipos į „Red Bull“.

„Sveikinimai Maxui, tai jo diena. Mes norėtumėme būti kiek arčiau pergalės. Tačiau komanda šiandien gerai padirbėjo po prasto pasirodymo kvalifikacijoje – sugrįžome ir pakovojome“, – sakė S. Vettelis.

„Visgi šiandien yra Maxo diena ir kaip sportininkas turi tai gerbti,“ – kalbėjo vokietis.

Lenktynėms artėjant į pabaigą S. Vettelis ir Danielis Ricciardo vos nesusidūrė pirmajame posūkyje, kuomet australas labai rizikingai bandė aplenkti vokietį. „Ferrari“ pilotas radijo ryšiu skundėsi komandai „Red Bull“ lenktynininko veiksmais trasoje.

„Tuo momentu tikrai skundžiausi, nes jei nebūčiau šiek tiek pasitraukęs, būtume susidūrę. Tačiau tai yra lenktyniavimas ir suprantu kai jis bando tai daryti. Kovojome jau ne vieną kartą ir tai yra smagu. Visa įtampa nuslėgo, kuomet jam sprogo padanga,“ – teigė S. Vettelis.

„Turėjau nemažai vilčių nugalėti lenktynėse po „Mercedes“ pilotų avarijos. Bandėme viską, turbūt suklydome pasirinkdami strategiją, bet dabar tai jau nebesvarbu,“ – kalbėjo „Ferrari“ pilotas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.