Varžybos tęsėsi visą šeštadienį ir jau saulei besileidžiant paaiškėjo stipriausiųjų aštuntukas. Į jį po atkaklių kovų prasibrovė Simona Milišauskaitė, Arvilė Ratnikaitė, Agnė Jarušauskaitė, Neringa Rimšelienė, Lina Prielaidaitė, Sigita Stanaitytė, Diana Tracevič ir Augustė Mikulėnaitė.

Bene didžiausia varžybų staigmena tapo Sigitos pergalė aštuntfinalyje prieš varžybų favorite laikytą Ugnę Štarkaitę, kuri šiose varžybose liko tik 9-12 pozicijoje.

Ugnė – itin perspektyvi sportininkė, praėjusį savaitgalį vykusiose tarptautinėse varžybose „Kaunas Open“ moterų grupėje iškovojusi aukso medalį. Tačiau ji nepakankamai įvertino savo varžovę, ir kontrolinėje partijoje suteikė Sigitai lemiamą pranašumą. Keliais taikliais smūgiais Sigita pateko į kitą etapą. Tačiau čia ją sustabdė Lina, laimėjusi rezultatu 3:1 ir patekusi į pusfinalį. Sigita užėmė 5-8 vietą – tai kol kas yra aukščiausias šios sportininkės pasiekimas karjeroje.

Kitose ketvirtfinalio kovose geriau pasirodė Simona, įveikusi Arvilę, Agnė, nugalėjusi Neringą, ir Diana, laimėjusi prieš Augustę. Visų šių susitikimų rezultatai buvo vienodi: 3:0.

Pusfinaliai žiūrovams padovanojo daugybę gražių akimirkų: įspūdingų dupletų, tikslių atsižaidimų ir strategiškai gerų sprendimų ant biliardo stalo. Pirmoji teisę žaisti finale iškovojo Agnė, trečiojoje pozicijoje palikusi Simoną (5:3). Netrukus paaiškėjo ir antroji finalistė – Diana, tokiu pačiu rezultatu įveikusi Liną.

Finalas prasidėjo jau sutemus ir nuovargis turėjo natūraliai sekinti merginas. Tačiau abi patyrusios ir daug varžybų patirties turinčios sportininkės puikiai su juo susitvarkė. Žaidimas vyko sklandžiai, rutuliai vienas po kito riedėjo į kišenes. Nuo pat susitikimo pradžios Diana paėmė iniciatyvą į savo rankas ir visą laiką pirmavo. Jai tai puikiai pavyko ir penktąjį tašką ji pelnė anksčiau už Agnę, kuri laimėjo tik 3 finalo partijas. Šitaip Diana pasipuošė aukso medaliu, jai buvo įteiktas prabangus „M8 taurės“ trofėjus.

Išskirtiniu organizatorių prizu – profesionalia pulo lazda – kaip perspektyviausia naujokė už savo gražų žaidimą buvo apdovanota Monika Gineitytė, varžybose užėmusi 9-12 poziciją.

„M8 taurę“ kasmet organizuoja Lietuvos moterų biliardo lyga. Varžybos yra įtrauktos į Lietuvos pulo reitingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją