Alytiškių ekipoje daugiausiai įvarčių pelnė Žygimantas Micevičius. Jam pavyko įmesti 7, Gintautui Adamkevičiui ir Tadui Stankevičiui – po 5 taiklius metimus.

Prie „Dragūno“ pergalės labiausiai prisidėjo 7 įvarčius pelnęs Mindaugas Dumčius. Po 6 įmetė Gražvydas Juška ir Igoris Kopišinskis.

Tuo tarpu akistatoje dėl bronzos medalių HC „Vilnius“ 37:30 (18:15) nugalėjo Kauno „Granitą“ ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1-1.

Vilniečių gretose išsiskyrė po 7 įvarčius pelnę Martynas Lapinskas ir Marius Panavas. Jiems puikiai talkino 6 kartus pasižymėjęs Šarūnas Sakalauskas.

„Granitą“ labiausiai tempti į priekį bandė 7 taiklius metimus pataikęs Deividas Virbauskas. Dar po 5 kartus pasižymėjo Modestas Štarolis ir Vaidas Drevinskas.

„Nuotaikos tikrai puikios. Neatidavėme varžovui bronzos, tad tikrai kovosime iki pabaigos. Šiandien žaidėme taip, kaip ir turėjome. Buvo daug emocijų. Įvykdėme trenerio nurodymus. Matėsi, jog varžovams šį kartą pritrūko kovingumo, galbūt buvo nenusiteikę rungtynėms. Tačiau varžovas vis tiek stiprus, todėl trečiadienį teks kovoti iš paskutiniųjų“, – mintimis dalinosi HC „Vilniaus“ žaidėjas M. Panavas.

Tuo tarpu kauniečių stovykloje nuotaikos priešingos: „Viskas buvo blogai ir niekas mums nesigavo. Tikiuosi, jog trečiadienį pasitaisysime. Nors ir visi stengėmės, tačiau žaidimas mums nesisekė. Esminės pralaimėjimo priežastys buvo tos, jog nepavyko apsiginti ir suregzti greitų atakų. Čia viskas paprasta, bet to šį kartą nepadarėme“, – esmines komandos klaidas vardijo rezultatyviausiai žaidęs „Granito“ žaidėjas D. Virbauskas.

Trečiosios ekipų rungtynės dėl medalių vyks trečiadienį. Klaipėdoje 19 val. „Dragūnas“ turės galimybę savo sirgaliams padovanoti auksi medalius. Tuo tarpu Kaune 19 val. prasidės intriguojančios rungtynės tarp HC „Vilniaus“ ir Kauno „Granito“ ekipų, kuriose paaiškės trečios vietos laimėtojai.

Moterų finaluose – lygybė

Lietuvos moteru rankinio lygos didžiojo finalo dalyvės Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ ir Kauno „ACME-Žalgiris“ buvo vėl kupinos įrodyti, kad vertos viena kitos. Šį kartą pergale džiaugėsi Garliavos rankininkės, kurios namuose pasiekė revanšą 30:29 (18:13) ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

HC „Garliava SM-CASCADA“ komandai įvarčius pelnė Diana Šatkauskaitė (10 įv.), Laima Bernatavičiūtė ir Greta Rinkevičiūtė (po 7), Emilė Aglinskaitė (4), Laura Masiulevičiūtė (2).

Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipoje pasižymėjo Simona Kazlauskaitė (8), Gabija Vidūnaitė ir Dovilė Ilčiukaitė (po 6), Inesa Verbovik (4), Neringa Palionytė (3), Audinga Kniubaitė (2).

Mažajame finale kovoje dėl bronzos medalių Klaipėdoje Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ komandai taip pat pavyko revanšuotis. Ji po atkaklios kovos svečiuose laimėjo 29:27 (17:14) ir taip pat išlygino serijos rezultatą 1-1.

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ kolektyve rezultatyviai rungtyniavo Brigita Ivanauskaitė (11), Dovilė Mižutytė (5), Roberta Ivanauskaitė ir Austėja Rimkutė (po 4), Skirmantė Pociūtė (2), Deimantė Briedytė (1įv.).

LEU „Šviesa-Eglė“ septyniukėje taikliai žaidė Auksė Sviderskienė (9), Rasa Mikalonytė (7), Rita Repečkaitė (5), Aleksandra Sidoravičiūtė ir Indrė Norvilytė (po 3), Asta Čižaitė ir Viktorija Nadzeikaitė (po 1).

Trečiosios didžiojo ir mažojo finalų rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį Kaune ir Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)