Trečiadienį prieš atidarymą surengtoje spaudos konferencijoje čempionato direktorius Virginijus Daukšys sakė, jog Kaunas puikiai pasiruošė šiai sporto šventei.

"Mano nuomone, įvykdėme visus reikalavimus, o kai kuriuos net viršijome", - džiaugėsi jis.

Kauno miesto meras ir Organizacinio komiteto pirmininkas Arvydas Garbaravičius tikisi, kad sportininkai ir miesto svečiai iš varžybų išsiveš geriausius įspūdžius ne tik apie čempionatą, bet ir apie Kauną. "Surengti šį čempionatą miestui yra ne tik didelė garbė, bet ir atsakomybė. Kauno savivaldybė dėjo visas pastangas, kad čempionatas vyktų sklandžiai", - teigė meras.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis tikisi, kad šis renginys nebus vienintelis šalyje.

"Šis čempionatas yra didžiausias renginys, organizuojamas mūsų federacijos. Tikimės, kad ir ateityje turėsime galimybę rengti tarptautinius renginius ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose", - kalbėjo E.Skrabulis.

Vieno iš EAA vadovų Liboro Varhaniko teigimu, šis čempionatas yra scena kylančioms lengvosios atletikos žvaigždėms.

"Džiaugiuosi, kad Europos jaunimo pirmenybės vyksta šalyje, turinčioje garbingą lengvosios atletikos istoriją ir garsėjančioje dabartiniais atletų pasiekimais. Šis renginys - langas į Europą, jis padės motyvuoti jaunuosius sportininkus ir parodys, kad jie yra talentingi bei draugiški", - teigė svečias.

Čempionate varžysis beveik 1000 atletų iš 45 šalių.

19 val. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione prasidėjo oficiali čempionato atidarymo ceremonija. Galingas mušamųjų ir pučiamųjų instrumentų skambesys bei fanfarų gausmas iškilmingai pradėjo Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato atidarymą.

Specialiai Kaune vyksiančiam renginiui sukurtą dainą "Pergalės himnas" atliko Edmundas Kučinskas ir Rūta Ščegoliovaitė.

Iš dangaus parašiutu nusileido čempionato simbolis Kaunutis ir netrukus į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną pagal lietuviu alfabetą įžygiavo spalvingos 45 Senojo žemyno šalių delegacijos.

Trumpą kiekvienos šalies pristatymą žiūrovai stebėjo naujai stadione įrengtame didžiuliame vaizdo ekrane. Tokio ekrano kol kas neturi nei vienas stadionas Baltijos šalyse.

Lengvaatlečius sveikino Europos lengvosios atletikos asociacijos atstovas Liboras Varhanikas, Arvydas Garbaravičius, Eimantas Skrabulis, pasaulio ir dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

Apibėgusi garbės ratą čempionato ugnį įžiebė Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė Austra Skujytė.

Pusantros valandos vykusį čempionato atidarymą vainikavo fragmentai iš roko operos "Žaibo gėlės".

Į dangų kilo balionai, dangų nušvietė fejerverkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)