Austro teigimu, buvo iškilusios dvi problemos: prastėjantys santykiai tarp M. Verstappeno ir Carloso Sainzo bei vis didėjantis spaudimas, kuris slėgė D. Kviato pečius.

Po Rusijoje įvykusių lenktynių, kurių metu minėtas Danijilas Kviatas du kartus atsitrenkė į Sebastiano Vettelio „Ferrarį“, buvo nuspręsta sukeisti du pilotus vietomis ir taip išspręsti dvi problemas.

„Norėjome sumažinti vis didėjantį spaudimą, kurį jautė Danijilas“, – pasakojo H. Marko. - Šio sezono pradžioje jis nebuvo toks geras, koks buvo prieš metus. Danijilas buvo 0,3-0,5 sek. lėtesnis už Danielį. Tuo tarpu pernai jis su juo kovojo petys į petį. Šiemet jis buvo labai nenuoseklus, buvo gerų ir prastų akimirkų. Tai kas nutiko Sočyje – pasekmė paties sau sukelto spaudimo. Taip nutiko ne dėl mūsų kaltės.

Romainas Grosjeanas praeityje taip pat išgyveno sunkų laikotarpį, sukėlė vieną avariją po kitos. Mes norėjome to išvengti. Mūsų situacija kitokia. Galime sau leisti jam vėl atstovauti „Toro Rosso“ ekipai. Žvelgiant iš kitos pusės, vis didėjo įtampa tarp Carloso ir Maxo. Tad taip pasielgdami mes išsprendėme kelias vidines problemas. D. Kviatas nepasitraukė iš „Red Bull“ šeimos. Jis vis dar su mumis. „Toro Rosso“ yra gera vidutiniokė.“

H. Marko paneigė kalbas, kad „Red Bull“ priėmė tokį sprendimą, nes nenorėjo, kad M. Verstappenas artimiausioje ateityje pereitų į „Ferrarį“ komandą.

„Su pilotais turime pasirašę ilgalaikes sutartis, tad tai neturėjo įtakos tokiems veiksmas. Tačiau dabar vienoje komandoje turėsime Ricciardo ir Verstappeną. Tad galėsime geriau įvertinti jų sugebėjimus. Tą patį galėsime padaryti ir su Carlosu ir Kvatu. Tai palengvins mūsų situaciją priimant sprendimus ateityje. Bet kaip jau minėjau anksčiau, visi mūsų pilotai turi pasirašę ilgalaikes sutartis.“

J. Buttoną nustebino „Red Bull“ sprendimas

Sužinojęs apie tai, kad D. Kviatą „Red Bull“ komandoje jau nuo kito etapo pakeis M. Verstappenas, „McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas neslėpė nuostabos.

„Tikrai? Vienos prastos lenktynės ir D. Kviatas išmestas? Kaip dėl prizinės vietos, kuri buvo iškovota prieš tai vykusiose varžybose? #trumpaatmintis“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė „Red Bull“ sprendimo nustebintas J. Buttonas. - Sutinku, kad Maxas yra talentingas pilotas. Tačiau jis dar turės užtektinai laiko tai įrodyti.“

Tai pirmas kartas po ilgos pertraukos, kai „Red Bull“ sezono metu nusprendė pakeisti pilotų sudėtį. Paskutinį karta ekipa taip pasielgė 2006 metais, kuomet Christianą Klieną pakeitė Robertas Doornbosas.

„Toro Rosso“ komanda praeityje taip pasielgė du kartus. 2007 metais Scottą Speedą pakeitė Sebastianas Vettelis. O 2009 metais – Sebastieno Bourdais vieta ekipoje atiteko Jaime Alguersuari.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.