Pirmas žingsnis: C. Ranieri paskyrimas

Ilgą laiką Claudio Ranieri buvo vadinamas treneriu – nevykėliu. Ir tam buvo priežastis. Jis niekada nebuvo laimėjęs nacionalinio čempionato. Ar dar tiksliau – jis visada susimaudavo. Tiek su „Inter“, tiek su „Juventus“, tiek su „Monaco“, tiek su Graikijos rinktine, tiek su „Valencia“.

Po tiek daug nesėkmių C. Ranieri reputacija krito ir didiesiems klubams šis italų specialistas buvo tiesiog nebeįdomus. Net ir atvykus į Lesterį, specialistai neabejojo, kad C. Ranieri susimaus. Tarp tų specialistų buvo ir puikiai žinomi Harry Redknappas bei Gary Linekeris.

Niekas juo netikėjo. Net ir „Leicester City“ vadovai paprašė neiškristi iš lygos, o iškritimo atveju, surašė daug sąlygų kontrakte, kad galėtų kuo lengviau juo atsikratyti.

Tačiau dabar Claudio Ranieri – vienas geriausių trenerių pasaulyje.

Antras žingsnis: S. Okazaki, R. Hutho, C. Fuchs, N. Kante įsigijimas

Klubo darbą transferų rinkoje specialistai dar labiau peikė nei Claudio Ranieri pakvietimą. Pagrindinei sudėčiai visi nupirkti žaidėjai kainavo gerokai mažiau nei didžiųjų komandų vienas futbolininkas.

Tarkime, iš „Mainz“ ekipos už 8 milijonus svarų į Angliją persikėlė Sinji Okazaki. Už 7 milijonus iš Prancūzijos atvyko visiškai negirdėtas N'Golo Kante bei vos už 3 milijonus perpirktas veteranas Robertas Huthas.

Dar juokingiau skamba, kad niekam nereikalingas Christianas Fuchsas į komandą atkeliavo visiškai nemokamai, tačiau tiek jis, tiek visi kiti minėti futbolininkai tapo svarbia naujųjų čempionų dalimi.

Trečias žingsnis: pirmame ture nugalėtas D. Advocaatas

Lesterio pasaka pradėta kurti nuo pirmojo čempionato turo. C.Ranieri auklėtiniai 4:2 nugalėjo Dicko Advocaato treniruojamą „Sunderland“ ekipą. Jau tada būsimos Premier lygos žvaigždės pareiškė apie save – pirmąjį įvartį įmušė būsimas rezultatyviausias lygos žaidėjas Jamie Vardy, dublį „įkalė“ Riyadas Mahrezas, o Marcas Albrightonas, pagal sistemą įvartis + rezultatyvus perdavimas, surinko tris taškus.

Ketvirtas žingsnis: pakilimas į pirmą vietą

Vienvaldžiais Premier lygos lyderiais „Leicester City“ futbolininkai pirmą kartą tapo lapkričio 21 dieną. Tąkart jie 3:0 sutriuškino „Newcastle“ ekipą, kuriai šis sezonas visiškai nesusiklostė.

Nuo tos dienos Lapės vos kelis kartus buvo užleidusios pirmąją vietą turnyro lentelėje, o visiškai šią poziciją užvaldė po kelių „Tottenham“ ir „Manchester City“ nesėkmių.

Tik tada žmonės pradėjo kalbėti, kad taip gali įvykti – Lesterio ekipa gali tapti Anglijos čempione.

Penktas žingsnis: pergalės prieš „Man City“ ir „Tottenham“

Pirmajame rate, žaisdami su didžiosiomis komandomis, „Leicester City“ futbolininkai atrodė gana graudžiai. „Arsenal“ ekipai pralaimėta 2:5, „Liverpool“ klubui taip pat pralaimėta, o rungtynėse su „Manchester United“ užfiksuotos lygiosios.

Antrasis ratas buvo žymiai geresnis. Abu pagrindiniai konkurentai buvo nugalėti – „Tottenham“ 1:0 bei tuo metu pagrindinis favoritas laimėti čempionatą „Manchester City“ klubas 3:1.

Šeštas žingsnis: prasidėję kvietimai į rinktines

Šį sezoną kai kurie Lesterio žaidėjai prisimins ne tik kaip labai sėkmingą komandai, tačiau ir kaip asmeninį progresą. Rezultatyviausias futbolininkas Jamie Vardy pirmąkart kvietimą į Anglijos rinktinę gavo 2015 metų gegužės 21 dieną, dar po 17 dienų debiutavo rungtynėse prieš Airiją, o visai neseniai kontrolinėje dvikovoje prieš Vokietiją pelnė pirmąjį įvartį nacionalinėje komandoje.

Į Anglijos rinktinę iškvietimą taip pat jau gavo Danny Drinkwateris, o Prancūzijos nacionalinėje komandoje jau debiutavo N'Golo Kante.

Septintas žingsnis: J. Vardy – superherojus, R. Mahrezas – MVP

Pretendentų į geriausio lygos futbolininko sąraše puikavosi net tris „Leicester City“ žaidėjų pavardės. Tiek J.Vardy, tiek R.Mahrezas, tiek N. Kante šio titulo nusipelnė, tačiau komisija nusprendė statulėlę padovanoti R. Mahrezui. Ir ne veltui. Alžyrietis šiame sezone įmušė 17 įvarčių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų – geriausias rezultatas visoje lygoje.

Kalbėti apie J. Vardy nebėra ką. Apie jį viskas išsakyta. Nors jis dar netapo rezultatyviausiu lygos žaidėju, tačiau niekas neabejoja, kad po paskutinio turo tokiu taps. Dar geriau – įvarčius šis puolėjas dažniausiai sukurdavo iš niekur.

Aštuntas žingsnis: 100 žingsnių atgal žengę konkurentai

Kalbant apie Lesterio pasaką, būtina paminėti ir konkurentų žaidimą. Pavyzdžiui, „Chelsea“ – ekipa, kuriai prieš sezoną buvo piešiama favoritės etiketė. Taip pat „Manchester United“ arba „Liverpool“ – komandos, kurios šiemet nebuvo panašios į tas, kurios gali pakovoti dėl titulo.

„Manchester City“ žaidimą kažkiek galima pateisinti pasiektu pusfinaliu UEFA Čempionų lygoje, o „Arsenal“ eilinius metus iš eilės patvirtino „amžinų nevykėlių“ statusą. Arseno Wengero komanda liko ketvirta net ir tada, kai visi konkurentai strigo.

Devintas žingsnis: charakteris ir lygiosios su „West Ham“

Galutinis Lesterio ekipos pripažinimas – atitrūkimas nuo varžovų sezono pabaigoje. Visi pripažins, kad pakilti iki lyderio pozicijos yra daug lengviau nei joje išsilaikyti. Ypač, kai tu varžovų jau esi vertinamas.

Vienose pagrindinių sezono rungtynių su „West Ham“ ekipa „Leicester City“ futbolininkai liko be pašalinto J. Vardie. Tačiau net ir tai C. Ranieri komandai nesutrukdė laimėti taško, kai būnant mažumoje ir išlygino rezultatą 95 min.

Kitose rungtynėse su „Swansea“ J.Vardy vis dar negalėjo padėti savo komandai dėl diskvalifikacijos, tačiau Lesterio vyrams tai buvo nė motais. Varžovus jie tiesiog sumušė.

Dešimtas žingsnis: lygiosios „Old Trafford“ ir „Stamford Bridge“ stadionuose

Pasaka baigėsi laimėtu tašku „Manchester United“ tvirtovėje bei „Tottenham“ ekipos prarastais dviem taškais „Chelsea“ namuose.

„Man United“ pirmavo, tačiau tada, kaip vėliau paaiškėjo, Wesas Morganas pelnė auksinį įvartį.

Šventės galėjo ir nebūti, nes „Chelsea“ Londono derbyje turėjo dviejų įvarčių deficitą. Tačiau jį panaikino, o tai reiškia, kad 2016 metų čempionu tapo „Leicester City“.