Pirmąjį mačą svečiuose kauniečiai laimėjo 4:2. Visas rungtynes kauniečiai turėjo žaidybinę persvarą ir ją realizavo keturiais įvarčiais.

44 min. po varžovų vartininko klaidos iš arti kamuolį į tinklą pasiuntė Andrius Velička, o po pertraukos 65 ir 82 min. dukart pasižymėjo Artūras Rimkevičius. Iš pradžių jis taikliai smūgiavo po prasiveržimo dešiniuoju kraštu, o po to išnaudojo A.Veličkos perdavimą, pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. Svečių triuškinimą užbaigė Irmantas Zelmikas, pelnęs įvartį 90 min. po kampinio smūgiu galva.

Antradienį sužaistos dar dvejos UEFA Čempionų lygos pirmojo kvalifikacinio etapo atsakomosios rungtynės, po kurių paaiškėjo, kad antrajame kvalifikaciniame etape "FBK Kaunas" klubas susitiks su Čempionų lygos taurės savininke "Liverpool" (Anglija) komanda.

"Liverpool" futbolininkai antradienį svečiuose antrą kartą 3:0 (1:0) nugalėjo "Total Network Solutions" (Velsas) ekipą.

Vėl du įvarčius nugalėtojams pelnė Stevenas Gerrardas (85 ir 86 min.), vieną - Djibrilis Cisse (26 min.).

Pirmąjį susitikimą namuose "Liverpool" klubas taip pat laimėjo rezultatu 3:0.

Pirmąsias antrojo kvalifikacinio etapo rungtynes komandos liepos 27 dieną žais Kaune, o atsakomasis susitikimas Liverpulyje vyks rugpjūčio 3-ąją.

Kitose antradienio rungtynėse du lietuvius savo gretose turintis Estijos čempionas Talino "Levadia" klubas svečiuose 0:2 (0:1) nusileido Tbilisio "Dinamo" (Gruzija) vienuolikei ir pasitraukė iš turnyro. Pirmąjį susitikimą "Levadia" komanda buvo laimėjusi tik 1:0.

Vitoldas Čepauskas antradienį žaidė visas rungtynes, o Marius Dovydėnas - iki 65 minutės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją