Visi J. Jefimovos nekaltumo įrodymai – medicininiai, cheminiai, teisiniai – jau surinkti ir persiųsti į FINA.
Plaukikės atstovas Andrejus Mitkovas

Tarpautinės plaukimo federacijos (FINA) antidopingo komisija gegužės 30-ąją Lozanoje nuspręs, kas laukia dėl meldoniumo vartojimo įkliuvusios Rusijos plaukikės Julijos Jefimovos. Apie tai paskelbė sportininkei atstovaujantis A. Mitkovas, toliau viešai aiškinantis, kad jo klientė tikrai bus išteisinta ir gaus teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Mes darėme viską, kad šios bylos nagrinėjimas būtų pradėtas kuo anksčiau. Esame pasiruošę diskusijai kad ir rytoj. Visi J. Jefimovos nekaltumo įrodymai – medicininiai, cheminiai, teisiniai – jau surinkti ir persiųsti į FINA, – pareiškė A. Mitkovas. – Tačiau kokios nors konkretesnės informacijos mes galėsime pateikti tik tada, kai reikalas bus galutinai išnagrinėtas.“

Anot A. Mitkovo, įrodymai dėl J. Jefimovos nekaltumo – daugiau nei akivaizdūs. Sportininkės atstovo tvirtinimu, visuose mėginiuose draudžiamo preparto meldoniumo norma yra toli nuo pasaulio antidopingo agentūros nustatytų (WADA) nustatytos neleistinos ribos, todėl plaukikė turėtų būti reabilituota.

Tiesa, tarptautinė plaukimo federacija (FINA) jau yra atmetusi J. Jefimovos pageidavimą anksčiau laiko nutraukti jos diskvalifikaciją.

„J. Jefimovos bylą šiuo metu tiria FINA antidopingo komitetas. Prašymą anksčiau termino nutraukti sportininkės nušalinimą nuo plaukimo komitetas atmetė. Todėl sprendimas dėl J. Jefimovos diskvalifikacijos lieka galioti iki atskiro posėdžio“, – savaitės viduryje agentūrai TASS sakė FINA vykdantysis direktorius Cornelis Marculescu.

Primename, kad J. Jefimova drauge su didele grupe kitų Rusijos sportininkų ne varžybų metu buvo pagauta vartojant draudžiamą preparatą meldoniumą – teigiami buvo net keturi sportininkės dopingo testai. Jai gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos. 2014 metais J. Jefimova jau buvo diskvalifikuota metams ir keturiems mėnesiams už dopingo vartojimą.

J. Jefimova yra pagrindinė geriausios Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytės konkurentė ir siekia gauti leidimą dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje. Visgi į preliminarų Rusijos plaukimo rinktinės kandidatų sąrašą J. Jefimova kol kas nebuvo įtraukta.

Anot rinktinės trenerio Sergejaus Kolmogorovo, jei problema išsispręstų, rinktinės sudėtyje J. Jefimova pakeistų Nataliją Ivanejevą.

„Žinoma, būtų gerai, jei J. Jefimova važiuotų į Rio. Jei ji galės dalyvauti olimpiadoje – mes visi tuo tik džiaugsimės. Bet yra ir kiti sportininkai, galintys spręsti rinktinei iškeltas užduotis žaidynėse. Yra tie, kurie potencialiai gali tapti plaukimo komandos lyderiais“, – kalbėjo Rusijos plaukimo federacijos pirmasis viceprezidentas Viktoras Avdijenka.

J. Jefimova 2012 metų Londono žaidynėse iškovojo bronzos medalį. Ji – keturiskart pasaulio čempionė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)