Šiam dvejų metų darbui vadovaus australas Peteris Nicholsonas, kuris specializuojasi tarptautiniuose kriminaliniuose tyrimuose. Antrasis ekspertas – Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė, kuri yra ir Europos Tarybos Antidopingo konvencijos patariamosios švietimo grupės pirmininkė.

Lietuvos atstovė savo darbą pradės gegužės 25 d. ir prisijungs prie kolegos iš Australijos, kuris dirbti pradeda nedelsdamas.

„P. Nicholsono ir I. Lukošiūtės-Stanikūnienės įtraukimas – svarbus žingsnis pertvarkant Rusijos antidopingo agentūrą, - teigė WADA prezidentas Craigas Reedie. - WADA džiaugasi, kad jie priėmė iššūkį padėti pertvarkyti šią agentūrą. Ekspertų skyrimas buvo svarbiausias dalykas pagal sudarytą „kelių žemėlapį“. Tai svarbus žingsnis į priekį, siekiant, kad grįžtų sportininkų ir visuomenės pasitikėjimas Rusijos antidopingo sistema ir Rusijos sportu.“

Ekspertai dirbs visiškai nepriklausomai. Jie turės reguliariai informuoti WADA, kokią pažangą daro RUSADA. WADA į naujai suformuotą RUSADA valdybą taip pat paskyrė nepriklausomą tarptautinį ekspertą iš Europos Tarybos Sergejų Chričkovą.

Rusijos sportininkai toliau bus tikrinami pagal susitarimą, kurį vasarį WADA ir RUSADA pasirašė su Jungtinės Karalystės antidopingo agentūra (UKAD).

Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė (antidopingas.lt nuotr.)